Η Nomura Holdings παρουσίασε τα σχέδιά της να διπλασιάσει τα κέρδη της μέχρι το τέλος της δεκαετίας, εν μέρει κάνοντας τον βραχίονα χονδρικής να χρηματοδοτεί τις δραστηριότητές του και να μετατοπίσει πόρους σε τομείς όπου θέλει να αναπτυχθεί.

Η μεγαλύτερη χρηματιστηριακή εταιρεία της Ιαπωνίας επιδιώκει να φτάσει εισόδημα προ φόρων άνω των 500 δισ. γεν (3,2 δισ. δολάρια) έως το έτος που λήγει τον Μάρτιο του 2031, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Κένταρο Οκούντα σε μια παρουσίαση προς τους επενδυτές την Τρίτη. Ο βραχίονας χονδρικής, ο οποίος ασχολείται με τις συναλλαγές και την επενδυτική τραπεζική, θα πρέπει να διατηρήσει την ανάπτυξη με βάση την “αυτοχρηματοδότηση”, είπε.

Πως η τρομερή Yakuza κατάντησε να κλέβει συλλεκτικές κάρτες

Επικεντρώνεται σε trusts και διαχείριση επενδύσεων

Η Nomura είδε πέρυσι τα ετήσια κέρδη της να αυξάνονται για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε ο Οκούντα το 2020, καθώς η εταιρεία αποκόμισε τα οφέλη από την αναζωογόνηση των χρηματοπιστωτικών αγορών στην Ιαπωνία. Ωστόσο, οι προκλήσεις παραμένουν, καθώς το κόστος παραμένει αυξημένο στον βραχίονα χονδρικής με επικεφαλής τον Κρίστοφερ Γουίλκοξ, γεγονός που ωθεί την εταιρεία να αναζητήσει ανάπτυξη σε άλλους τομείς, όπως τα trusts και η διαχείριση επενδύσεων.

Ο τομέας χονδρικής “θα παράγει κέρδη εσωτερικά και θα επεκταθεί από εκεί, αντί να μεταφέρουμε επιπλέον πόρους σε αυτόν. Έχουμε εισαγάγει την έννοια της αυτοχρηματοδότησης για να θέσουμε σε εφαρμογή μια τέτοια πειθαρχία”, δήλωσε στους επενδυτές ο οικονομικός διευθυντής Τακούμι Κιταμούρα.

Σε μια ξεχωριστή παρουσίαση, ο Γουίλκοξ περιέγραψε τον στόχο να μειωθεί ο δείκτης κόστους προς έσοδα του σκέλους χονδρικής στο 80% έως τον Μάρτιο του 2031 από 94% που είναι σήμερα. Ο τομέας θα αυξήσει το ποσοστό των “επιχειρήσεων με χαμηλό ρίσκο και χαμηλή μεταβλητότητα”, είπε.

Η διεθνής διαχείριση πλούτου, η οποία είχε μια “εξαιρετική” χρονιά, στοχεύει σε περισσότερα από 35 δισ. δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση μεσοπρόθεσμα και 60 δισ. δολάρια μακροπρόθεσμα, δήλωσε ο Γουίλκοξ. Στον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό τομέα όπου διαγωνίζονται εταιρείες όπως η UBS Group AG και η DBS Group Holdings Ltd., είπε ότι η Nomura θέλει να εισέλθει στους 15 κορυφαίους διαχειριστές πλούτου στην Ασία.

Ράλι για τη μετοχή φέτος

Η Nomura διατήρησε τον στόχο των 288 δισ. γιεν για τα συνδυασμένα προ φόρων κέρδη των τριών κύριων επιχειρηματικών τομέων – στους οποίους περιλαμβάνεται επίσης το πρόσφατα μετονομασθέν τμήμα διαχείρισης πλούτου που εξυπηρετεί ιδιώτες πελάτες στο εσωτερικό, καθώς και η διαχείριση επενδύσεων – για το τρέχον οικονομικό έτος. Διατήρησε επίσης τον στόχο για αύξηση της απόδοσης ιδίων κεφαλαίων από 8% έως 10%, από το 5,1% του περασμένου οικονομικού έτους.

Η μετοχή της Nomura έχει σημειώσει άλμα 38% φέτος, εν μέσω ενός ράλι της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς που είδε τους επενδυτές να συρρέουν στις ιαπωνικές μετοχές. Οι μετοχές υποχώρησαν κατά 1% την Τρίτη στο Τόκιο. “Η ιαπωνική αγορά προσελκύει το ενδιαφέρον επενδυτών, αυτό το περιβάλλον αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για τη Nomura”, δήλωσε ο Οκούντα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή