Την αναστολή των πτήσεων προς τη Σαγκάη από τις 28 Ιουλίου ανακοίνωσε η Qantas Airways, επικαλούμενη τη χαμηλή ζήτηση, εννέα μήνες αφότου η αυστραλιανή εταιρεία επανέλαβε τα δρομολόγια από το Σίδνεϊ ποντάροντας στην ανάκαμψη μετά την πανδημία.

Οι διεθνείς πτήσεις από και προς την Κίνα είναι περίπου στο 70% των επιπέδων πριν από την πανδημία και έχουν καθυστερήσει να ανακάμψουν από ό,τι σε άλλες αγορές, λόγω των λιγότερων τουριστών και της εγχώριας οικονομικής επιβράδυνσης.

«Μετά την COVID, η ζήτηση για ταξίδια μεταξύ Αυστραλίας και Κίνας δεν έχει ανακάμψει τόσο έντονα όσο αναμενόταν. Σε μερικούς μήνες, οι πτήσεις μας από και προς τη Σαγκάη ήταν σχεδόν μισογεμάτες», δήλωσε ο CEO της Qantas International, Cam Wallace.

Τα αεροσκάφη της Qantas στο δρομολόγιο της Σαγκάης θα κατευθυνθούν σε άλλους προορισμούς σε όλη την Ασία με υψηλότερη ζήτηση ή νέες τουριστικές ευκαιρίες, ανέφερε η εταιρεία.

Η Qantas θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την αγορά Αυστραλίας-Κίνας και θα επιστρέψει στη Σαγκάη όταν η ζήτηση ανακάμψει, πρόσθεσε ο αερομεταφορέας.

«Από τότε που άνοιξαν ξανά τα σύνορα, οι Κινέζοι επισκέπτες άργησαν να επιστρέψουν στην Αυστραλία, παρά την αύξηση της χωρητικότητας των αερομεταφορών», δήλωσε η Margy Osmond, διευθύνουσα σύμβουλος του βιομηχανικού ομίλου Tourism & Transport Forum Australia.

Άλλες διαδρομές

Υπογράμμισε ότι αφίξεις από την Κίνα, την τέταρτη μεγαλύτερη πηγή διεθνών επισκεπτών στην Αυστραλία, ήταν τον Μάρτιο μόλις στο 47% των επιπέδων πριν από την πανδημία που παρατηρήθηκαν τον Μάρτιο του 2019. Πριν από την COVID-19, η Κίνα ήταν η κορυφαία τουριστική αγορά της Αυστραλίας.

Η Qantas εξακολουθεί να πετά στο Χονγκ Κονγκ από το Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη και έχει συνεργασίες με άλλες αεροπορικές εταιρείες εντός της Κίνας.

Ο αερομεταφορέας ανακοίνωσε ένα νέο δρομολόγιο από το Μπρίσμπεϊν προς τη Μανίλα που ξεκινά στα τέλη Οκτωβρίου, καθώς και επιπλέον πτήσεις προς τη Σιγκαπούρη. Θα αυξήσει επίσης τη συχνότητα των πτήσεων από το Σίδνεϊ στη Μπανγκαλόρ.

Η ρυθμιστική αρχή αερομεταφορών της Κίνας έχει δηλώσει ότι αναμένει οι διεθνείς πτήσεις να επιστρέψουν στο 80% των επιπέδων πριν από την COVID έως το τέλος του 2024.

Η χωρητικότητα πτήσεων εσωτερικού της Κίνας ανέκαμψε ταχύτερα, ξεπερνώντας τα επίπεδα του 2019 στις αρχές του 2023 αμέσως μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών από τη χώρα.

Οι πτήσεις ΗΠΑ-Κίνας έχουν σημειώσει τη βραδύτερη ανάκαμψη, αλλά αυξάνονται, με τις υπηρεσίες στο 16,5% των επιπέδων πριν από την πανδημία, δήλωσε η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών αυτόν τον μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή