
Σε μία συμφωνία ύψους 1,25 δισ. δολαρίων με την Delivery Hero στην Ταϊβάν κατέληξε η Uber.
Οι δύο εταιρείες δήλωσαν την Τρίτη ότι η Uber, η οποία διαχειρίζεται το Uber Eats, θα αγοράσει την επωνυμία foodpanda της Delivery Hero στην Ταϊβάν για 950 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και θα αποκτήσει επίσης μερίδιο 3% στην Delivery Hero για 300 εκατομμύρια δολάρια.
Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Uber θα αγοράσει 8,4 εκατομμύρια νεοεκδοθείσες κοινές μετοχές με τιμή 33 ευρώ, ένα premium μεγαλύτερο από 30% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της μετοχής του Delivery Hero τη Δευτέρα.
Οι όμιλοι παράδοσης τροφίμων έχουν διαθέσει δισεκατομμύρια για να αυξήσουν την πελατειακή τους βάση σε ένα έντονα ανταγωνιστικό τοπίο την τελευταία δεκαετία.
Uber: Βουτιά σχεδόν 9% για τη μετοχή μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα
Την Τρίτη, ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Delivery Hero, Niklas Östberg, δήλωσε ότι η ζημιογόνα εταιρεία είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι «πρέπει να επικεντρώσουμε τους πόρους μας σε άλλα μέρη του παγκόσμιου αποτυπώματος μας, όπου πιστεύουμε ότι μπορούμε να έχουμε τον μεγαλύτερο αντίκτυπο για πελάτες, πωλητές και οδηγούς».
Ο όμιλος με έδρα το Βερολίνο δήλωσε την Τρίτη ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα έσοδα από την πώληση μετοχών για να αγοράσει μετατρέψιμα ομόλογα «ώστε να ενισχύσει την κεφαλαιακή του δομή».
Σημείο καμπής
Η Uber σημείωσε το πρώτο πλήρες έτος λειτουργικής της κερδοφορίας το 2023, το οποίο η εταιρεία χαιρέτισε ως «σημείο καμπής» στην πολυτάραχη ιστορία της. Στα τριμηνιαία κέρδη την περασμένη εβδομάδα, ο οικονομικός διευθυντής της Uber, Prashanth Mahendra-Rajah, δήλωσε ότι η εταιρεία έχει θέσει «ψηλά τον πήχη» για οποιεσδήποτε ευκαιρίες σύναψης συναλλαγών, καθώς διπλασίασε την οικονομική «πειθαρχία» στην προσπάθεια βελτίωσης της κερδοφορίας.
Η Uber επιδιώκει να αναπτύξει την επιχείρηση διανομής τροφίμων και ειδών παντοπωλείου σε χώρες σε όλο τον κόσμο – συμπεριλαμβανομένης της Ταϊβάν, όπου ήδη λειτουργεί η Uber Eats – και συναγωνίζεται με ανταγωνιστές, συμπεριλαμβανομένου του DoorDash στις ΗΠΑ, για να αυξήσει το μερίδιο αγοράς και να ενισχύσει τα περιθώρια κέρδους.
Η συμφωνία που ανακοινώθηκε την Τρίτη αναμένεται να διευρύνει την εμβέλεια της Uber στην Ταϊβάν πέρα από τα μεγάλα αστικά κέντρα στις μικρότερες πόλεις και τις νότιες περιοχές στις οποίες είχε παρουσία το foodpanda, ανέφεραν οι εταιρείες.
Από την πλευρά του ο Pierre-Dimitri Gore-Coty, ανώτερος αντιπρόεδρος παραδόσεων στην Uber, είπε ότι η συμφωνία με την Foodpanda «θα μας επιτρέψει να προσφέρουμε περισσότερες επιλογές και τις καλύτερες τιμές για τους καταναλωτές, μεγαλύτερη ζήτηση για εστιατόρια και περισσότερες ευκαιρίες κερδών για τους συνεργάτες παράδοσης».


Latest News

Η Κίνα απαγορεύει σε νοτιοκορεατικές εταιρείες την εξαγωγή προϊόντων που παρήχθησαν με κινεζικές σπάνιες γαίες
Η Κίνα προειδοποιεί τις νοτιοκορεατικές εταιρείες ότι απειλούνται με κυρώσεις εάν παραβιάσουν τους περιορισμούς στις εξαγωγές

Η Air India θέλει τα Boeing που αρνήθηκε η China Airlines
Οι κινεζικές αεροπορικές εταιρείες ενημερώθηκαν από την κυβέρνηση να μην δέχονται αεροσκάφη Boeing

Δασμοί 3.521% - Σε ποια εισαγόμενα προϊόντα επιβάλλονται οι υψηλοί δασμοί
Οι ΗΠΑ θέλουν να εμποδίσουν το «ντάμπινγκ» τους στην αμερικανική αγορά και επιβάλλουν υψηλους δασμούς

Η γρίπη των πτηνών αυξάνει τις πωλήσεις των φυτικών «αυγών»
H γρίπη των πτηνών με την επακόλουθη ακρίβεια ωθούν τους Αμερικανούς στα «φυτικά αυγά»

Από την Ελβετία στις ΗΠΑ - Η Roche και το πενταετές επενδυτικό πλάνο
Η επένδυση της Roche θα δημιουργήσει περισσότερες από 12.000 νέες θέσεις εργασίας - Τι περιλαμβάνει το φιλόδοξο σχέδιο

Το mega deal της Nomura για τα assets της Macquarie
Ο επικεφαλής της ιαπωνικής Nomura λέει ότι η συμφωνία θα της δώσει «μια σταθερή πλατφόρμα στην αγορά υψηλής ανάπτυξης των ΗΠΑ»

Οι δασμοί θα κυριαρχήσουν στις συναντήσεις του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας
Οι φετινές συναντήσεις γίνονται στη σκιά του εμπορικού πολέμου που πυροδότησαν οι δασμοί του Αμερικανού προέδρου

Το Χάρβαρντ μηνύει τον Τραμπ - Τι ψάχνει στην... αγορά ομολόγων
Το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ κατηγορεί την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ ότι έχει «σαρωτικές και παρεμβατικές απαιτήσεις»

Γιατί όλο και περισσότερες επιχειρήσεις πατάνε... pause - Τι είναι η «μεγάλη παύση»
Η νέα λέξη της μόδας για τα διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων είναι η «παύση», το προσωρινό πάγωμα των αποφάσεων μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τους δασμούς. Όμως το pause κινδυνεύει να γίνει delete.

Τα Hedge Funds κυνηγούν συμφωνίες σε σενάρια κινδύνου πολύ δαπανηρά για τις ασφαλιστικές
Οι ασφαλιστικές υποφέρουν από δυσβάσταχτες αποζημιώσεις που καλούνται να πληρώσουν μετά από θεομηνίες που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή