Τη δεύτερη θέση φαίνεται πως «κλειδώνει» στις επικείμενες ευρωεκλογές  ο ΣΥΡΙΖΑ, με το ΠΑΣΟΚ να παγιώνεται στην τρίτη θέση και με ποσοστά μεταξύ 11 και 12%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Interview, για λογαριασμό της Politic.

Κοντά στα ποσοστά που είχε λάβει το 2019 (33% με τη συμμετοχή να είναι στο 58,69 %)  φαίνεται να κυμαίνεται η ΝΔ σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης και συγκεκριμένα να φτάνει το 30%.

Μάχη για την τέταρτη θέση αναμένεται να δώσουν ΚΚΕ  και Ελληνική  καθώς συγκεντρώνουν 6% και 7% αντίστοιχα. Στο 4,5% ανέρχονται τα ποσοστά της Νέας Αριστεράς (4,5%), ενώ η ΝΙΚΗ (3,1%) είναι πολύ κοντά στο να εκλέξει τουλάχιστον ένα ευρωβουλευτή. Μεταξύ του 2% και του 3% συνωστίζονται συνολικά πέντε κόμματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης πάντως εκτός ευρωβουλής μένουν το ΜέΡΑ25 με 2,3%, όπως και οι «Δημοκράτες» (κόμμα Λοβέρδου), αλλά και Φωνή Λογικής (κόμμα Λατινοπούλου), ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων αγγίζει το 10%.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων τα αποτελέσματα είναι τα εξής:
ΝΔ: 30% (από 25%)
ΣΥΡΙΖΑ: 15,5% (από 14,5%)
ΠΑΣΟΚ: 11% (από 11,4%)
ΚΚΕ: 6% (από 6,2%)
Ελληνική Λύση: 7% (από 10,6%)
Νέα Αριστερά: 4,5% (από 4,2%)
Πλεύση Ελευθερίας: 2,4% (από 2,5%)
ΝΙΚΗ: 3,1% (από 3,9%)

Οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που προηγούνται

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ προηγείται η Ελίζα Βόζεμπεργκ με ποσοστό 34,5% και ακολουθούν ο Φρέντι Μπελέρης (28,1%),ο  Βαγγέλης Μεϊμαράκης (27,3%), ο Γιώργος Αυτιάς (20,4%), η Ελεονώρα Μελέτη (19%), ο Δημήτρης Τσιόδρας (17,9%), ο Πύρρος Δήμας (16,4%) και ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος (15,9%).

Αντίστοιχα, στον ΣΥΡΙΖΑ προηγείται ο Κώστας Αρβανίτης (42,3%) ενώ ακολουθούν ο Νίκος Παππάς (37,3%), ο Νίκος Φαραντούρης με 36,5% και η Σοφία Μπεκατώρου με 24,4%


Καταλληλότερος πρωθυπουργός

Αρνητικές/Μάλλον αρνητικές είναι οι απόψεις των πολιτών για το σύνολο των αρχηγών των κομμάτων στη Βουλή. Στην ερώτηση για τον ποιον θεωρούν καταλληλότερο πρωθυπουργό, οι πολίτες απαντούν με 42% τον Κυριάκο Μητσοτάκη έναντι 15% του Στέφανου Κασσελάκη και 7% του Νίκου ΑΝδρουλάκη, ενώ δίνουν ποσοστό  36% στον Κανέναν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
ΔΕΗ: Συλλογή προϊόντων Ηλεκτρικός Πολιτισμός από το ιστορικό αρχείο στο πράσινο αύριο
Επικαιρότητα |

ΔΕΗ: Συλλογή προϊόντων Ηλεκτρικός Πολιτισμός από το ιστορικό αρχείο στο πράσινο αύριο

H συλλογή Ηλεκτρικός Πολιτισμός είναι εμπνευσμένη από τη μεγάλη ιστορία και κληρονομιά της ΔΕΗ, που είναι παράλληλες και συνυφασμένες με τον εξηλεκτρισμό της Ελλάδας και την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας.