Η Sadion Investments, νομικό πρόσωπο συνδεδεμένο με τον Κωνσταντίνο Παπαζήση ήταν ο πωλητής του 5% της Foodlink, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Να σημειωθεί πως η παραπάνω μεταβίβαση αφορούσε συνολικά 1.667.627 κοινές ονομαστικές μετά δικαιωμάτων ψήφου μετοχές της Foodlink και ολοκληρώθηκε χθες μέσω προσυμφωνημένων συναλλαγών (πακέτα), έναντι συνολικής αξίας 683.727,07 ευρώ (ή 0,41 ευρώ ανά μετοχή).

Foodlink: Τα ντεσού της πώλησης του 5% που πυροδότησε ράλι της μετοχής

Συνέπεια της ως άνω πώλησης, το ποσοστό συμμετοχής της Sadion Investments επί του μετοχικού κεφαλαίου της εκδότριας κατήλθε από 5% σε 0%.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν δημοσίευμα του «ΟΤ», το οποίο επικαλούνταν πληροφορίες που ήθελαν η χθεσινή πώληση του ποσοστού της Foodlink να αφορά μέτοχο που ήθελε να αποχωρήσει από το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας. Και πως δεν σηματοδοτούν καμία μετοχική ανατροπή.

Σημειώνεται πως κατά την ημερομηνία Ισολογισμού της 31ης Δεκεμβρίου 2023 στο μετοχικό κεφάλαιο της Foodlink συμμετείχαν με ποσοστό μεγαλύτερο ή ίσο του 5% η Leyenda Investments με ποσοστό 28,23% (συμφερόντων του Βασίλειου Καρακουλάκη), η Realestlink Link AE (συμφερόντων 50-50 Καρακούλης και Μάμαλης) με ποσοστό 32,91%, ο Αχιλλεύς Μάμαλης με ποσοστό 15,40% και η Sadion Investments LTD με ποσοστό 5%.

Οι στόχοι ανάπτυξης

Η εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 1997 θεωρείται από τις πιο δυναμικές του κλάδου των logistics, με παρουσία σε Ελλάδα και εξωτερικό. Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα διαθέτει 12 κέντρα διανομής (11 στην Αθήνα και 1 στη Θεσσαλονίκη) και 5 κέντρα διανομής στην Κύπρο.

Στους πελάτες της συγκαταλέγονται κορυφαίες εταιρείες όπως οι Sephora, Nestle, colgate, barilla και Παλίρροια. Είναι η μόνη εταιρεία του κλάδου εισηγμένη στην ΕΝ.Α του Χρηματιστηρίου Αθηνών ενώ κατά καιρούς έχει προσελκύσει ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον.

Ανάμεσά τους και ο επιχειρηματίας Βασίλειος Κάτσος, ο οποίος είχε αποκτήσεις ένα σημαντικό κομμάτι της εταιρείας ενώ μόλις πέρυσι η διοίκηση ξεκίνησε διερευνητικές επαφές συζητήσεων με εταιρείες της οικογένειας Δελατόλα, για τη δημιουργία του μεγαλύτερου oμίλου logistics ελληνικών συμφερόντων, οι οποίες ωστόσο δεν προχώρησαν.

Σήμερα, η Foodlink απασχολεί 640 άτομα και το 2023 οι πωλήσεις της ανήλθαν σε 83 εκατ. ευρώ ενώ το EBITDA διαμορφώθηκε στα 8,85 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Παπαδόγλου (Nexi Ελλάδος): Μεταρρυθμίσεις και κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων και ταλέντων
Επιχειρήσεις |

Παπαδόγλου (Nexi Ελλάδος): Μεταρρυθμίσεις και κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων και ταλέντων

«Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να δίνουν στην αγορά την ευκαιρία να "αναπνέει" προκειμένου να αναπτύσσεται σταθερά», ανέφερε ο Νίκος Παπαδόγλου στο 28th Annual Economist Government Roundtable