Το παρασκήνιο των συζητήσεων με τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και το επιτελείο του αποκαλύπτει ο CEO της Sunlight Λάμπρος Μπίσαλας, ο οποίος ήταν ο μοναδικός Έλληνας που προσκλήθηκε στο 7ο επιχειρηματικό summit Choose France που διοργάνωσε στο παλάτι των Βερσαλλιών η γαλλική προεδρία, με τη συμμετοχή της παγκόσμιας επιχειρηματικής ελίτ.

Sunlight: Καλεσμένος στο επιχειρηματικό summit του Μακρόν ο CEO Λάμπρος Μπίσαλας

Με ανάρτησή του στο LinkedIn ο κ. Μπίσαλας κάνει γνωστές και τις επαφές που είχε με τους CEOs των Airbus, Manpower, Liebherr, Dassault, Scania καθώς και με τον υπουργό Άμυνας της Γαλλικής Δημοκρατίας με τους οποίους κάθισε στο ίδιο τραπέζι στο γκαλά της βραδιάς της διοργάνωσης.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει επίσης στην Ντομινίκ Σνεκιέ, ιδρύτρια και πρόεδρο του Ardian, του ευρωπαϊκού fund των 160 δισ. ευρώ, και «μεγάλη φίλη της Ελλάδας», όπως ο ίδιος επισημαίνει, με την οποία συζήτησε για θέματα επενδύσεων.

Ευχαριστώντας «την ομάδα του Choose France Summit και τον Πρόεδρο Μακρόν για αυτήν την ευκαιρία», ο CEO της Sunlight τονίζει ότι «ο όμιλος Sunlight είναι η μόνη εταιρεία ελληνικής ιδιοκτησίας και διοίκησης που έχει ποτέ προσκληθεί σε αυτή την περίφημη παγκόσμια σύνοδο κορυφής, όπου οι διευθύνοντες σύμβουλοι των σημαντικότερων εταιρειών στον κόσμο καλούνται να συζητήσουν τις επενδύσεις στη Γαλλία και να ενημερώσουν τους κυβερνητικούς αξιωματούχους για την υποστήριξη που απαιτείται ώστε να προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις στη χώρα».

Όπως αναφέρει ο ίδιος, συμμετέχοντας σε μια αποκλειστική συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με δέκα CEOs και με κύριο θέμα τις επενδύσεις που επιτρέπουν την ενεργειακή μετάβαση, παρουσίασε στον πρόεδρο Μακρόν και στους υπουργούς της γαλλικής κυβέρνησης «τα καίρια επενδυτικά μας σχέδια στον τομέα της Αποθήκευσης Ενέργειας για ΑΠΕ και στην κατασκευή κυψελών ιόντων λιθίου στην Ευρώπη καθώς και τα σχέδια επέκτασης των υπαρχουσών (και πολύ επιτυχημένων) πωλήσεων και υπηρεσιών μας στη Γαλλία».

Ο πρόεδρος Μακρόν, επισημαίνει ο κ. Μπίσαλας, «μοιράστηκε το όραμα και τις απόψεις του για το “ευρωπαϊκό νέο επιχειρηματικό μοντέλο σε έναν κόσμο που αλλάζει ταχέως”, το οποίο θα εκβιομηχανίσει εκ νέου την Ευρώπη, θα οδηγήσει σε ουσιαστική καινοτομία, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας υψηλής ποιότητας και θα συνεχίσει να προσφέρει ευημερία στους ανθρώπους μας. Ανέφερε ότι η Ευρώπη δεν θα μείνει χωρίς ενέργειες για τη δημιουργία ενός δίκαιου περιβάλλοντος για τις επιχειρήσεις και την ανάπτυξη μέσα σε ένα πολύ ανταγωνιστικό, και σε ορισμένες περιπτώσεις επίσης άδικο, εμπορικό περιβάλλον από αντίπαλες χώρες. Ο Πρόεδρος Μακρόν ανέφερε ότι η Ευρώπη θα συνεχίσει να οδηγεί την καινοτομία και την κατασκευή τεχνολογίας χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Η Γαλλία, τα τελευταία 5 συναπτά έτη, έχει λάβει τα μεγαλύτερα κεφάλαια άμεσων επενδύσεων σε όλες τις χώρες της ΕΕ».

Προσθέτει, δε, ότι «χάρη στις μεταρρυθμίσεις που εισήγαγε τα τελευταία χρόνια ο πρόεδρος Μακρόν, η χώρα έχει γίνει ακόμη πιο ελκυστικός προορισμός για άμεσες ξένες επενδύσεις. Χθες ανακοινώθηκαν επενδύσεις περίπου 15 δισ. ευρώ».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
JP Morgan: Αναβαθμίζει τη σύσταση του ΟΤΕ – Στα 17,30 ευρώ η τιμή στόχος
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Αναβαθμίζει τη σύσταση του ΟΤΕ η JP Morgan, στα 17,30 ευρώ η τιμή στόχος

Παρόλα αυτά, η JP Morgan πιστεύει ότι οι ανησυχίες των επενδυτών είναι υπερβολικές και οι μετοχές διαπραγματεύονται σε ελκυστική αποτίμηση - ο ΟΤΕ διαπραγματεύεται με απόδοση EFCF 9,4%