Ανάμεσα στον Μπράντ Σμίθ (Microsoft), τον Τζέιμι Ντίμον (JP Morgan), τον Ντέιβιντ Σόλομον (Goldman Sachs) και άλλους κορυφαίους στον κόσμο επιχειρηματίες και CEOs που προσκλήθηκαν από τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στην ετήσια σύνοδο κορυφής Choose France Summit, ήταν κι ένας έλληνας διευθύνων σύμβουλος.

Ο κ. Λάμπρος Μπίσαλας CEO της ελληνικών συμφερόντων Sunlight ήταν καλεσμένος του Μακρόν και συμμετείχε στο summit συζητώντας με τον ίδιο τον Γάλλο πρόεδρο καθώς και μέλη της κυβέρνησης του. Το φετινό summit της γαλλικής προεδρίας σύμφωνα με δημοσιεύματα διεθνών μέσων ενημέρωσης φιλοξένησε περί τα 180 στελέχη επιχειρήσεων, επενδυτικών ταμείων. Και ο στόχος που ετέθη είναι να φέρει επενδύσεις 15 δισ. ευρώ στη Γαλλία. Και σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης επιτεύχθηκε, τουλάχιστον σε επίπεδο προφορικών και γραπτών δεσμεύσεων.

Sunlight Group: Το guidance Μπίσαλα για τις επιδόσεις 2024 και το δέλεαρ των ενισχύσεων 3 δισ. για μπαταρίες

Η Sunlight

Ο βιομηχανικός όμιλος Sunlight είναι από τις ελάχιστες ελληνικές πολυεθνικές και ο τομέας δραστηριότητας του που είναι η παραγωγή μπαταριών τεχνολογίας μολύβδου – οξέος και ιόντων λιθίου αποτέλεσε ένα από τα κεντρικά θέματα του «Choose France Summit», της συνόδου κορυφής που διοργανώνεται στο Παλάτι των Βερσαλλιών. «Διάλεξε τη Γαλλία» είναι στην ελληνική γλώσσα ο τίτλος του summit και η μοναδική ελληνική επιχείρηση που χώρεσε… στο Παλάτι των Βερσαλλιών ήταν η Sunlight. Κι αυτό επειδή οι μπαταρίες αποτελούν επιχειρηματική δραστηριότητα αιχμής για το μέλλον καθώς σχετίζεται με την πράσινη μετάβαση και την αποθήκευση πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας.

Η ελληνική εταιρεία έχει παρουσία στη Γαλλία μέσω της θυγατρικής Triathlon France με πελάτες της μεγάλους ομίλους όπως η LVMH.

Τι συζήτησαν Μακρόν και Μπίσαλας

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Μπίσαλας ο οποίος συνοδευόταν από τον κ.  Νίκο Μαντζούφα, Chief Funding and Institutional Affairs Officer συνομίλησε με μέλη της γαλλικής κυβέρνησης, είχε συναντήσεις με σημαντικούς εταίρους και πελάτες της Sunlight στη βιομηχανία.

Οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Μπίσαλα να συμμετείχε σε κλειστή συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τον πρόεδρο Μακρόν. Σε αυτή αναφέρουν πηγές ήταν περί τους 10 επιλεγμένους CEOs και το αντικείμενο της συζήτησης ήταν η προώθηση της πράσινης μετάβασης μέσω των επενδύσεων στις νέες τεχνολογίες μπαταριών. Σε αυτή τη συζήτηση με τον πρόεδρο Μακρόν ο κ. Μπίσαλας είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για το επενδυτικό κλίμα στη Γαλλία, τα κίνητρα για τις εταιρείες να επενδύσουν στον τεχνολογικό και βιομηχανικό τομέα, αλλά και να ενημερώσει τον ίδιο, τους παρευρισκόμενους CEOs και αρμόδιους Υπουργούς για τις μεγάλες επενδύσεις που κάνει η Sunlight στην αποθήκευση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, καθώς και τα στοιχεία λιθίου με το gigafactory που ετοιμάζει.

Το gigafactory

Αξίζει να σημειωθεί πώς ο κ. Μπίσαλας τον περασμένο Δεκέμβριο είχε κάνει γνωστό πώς η Sunlight δέχτηκε πρόταση από τη γαλλική κυβέρνηση ώστε με πακέτο κινήτρων ύψους 700 εκατ. ευρώ να πραγματοποιήσει την επένδυση του gigafactory στη Γαλλία.

Πρόκειται για μία μεγάλη επένδυση ύψους 1,5 με 2 δισ. ευρώ που αφορά στην κατασκευή εργοστασίου παραγωγής μπαταριών στη Δυτική Μακεδονία.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα γνωστό ως προς το αν η Sunlight έχει επιλέξει την επένδυση αυτή να την πραγματοποιήσει στη Δυτική Μακεδονία ή στη Γαλλία, ή αν τελικά τα επενδυτικά σχέδια της ελληνικής βιομηχανίας τροποποιήθηκαν…

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις