Πτώση 7% στα ετήσια κέρδη για το οικονομικό έτος 2023 ανακοίνωσε η Sony, λόγω των μειωμένων κερδών στο τμήμα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της.

Η εταιρεία υστέρησε αν και οριακά σε σχέση με την πρόβλεψή της για τις πωλήσεις μονάδων της ναυαρχίδας της κονσόλας παιχνιδιών PlayStation 5 σε ετήσια βάση.

Τα αποτελέσματα της Sony κατά τα πρώτο τρίμηνο σε σύγκριση με τις συναινετικές εκτιμήσεις της LSEG ήταν τα ακόλουθα:

Paramount: Τέλος στις συνομιλίες με τη Skydance – Ανοίγει ο δρόμος για τη Sony;

– Έσοδα: 3,5 τρισεκατομμύρια γιεν (22,4 δισεκατομμύρια δολάρια) έναντι 2,89 τρισεκατομμυρίων γεν αναμενόμενα. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση 14% σε ετήσια βάση — αλλά είναι και η πρώτη πτώση από το γ΄τρίμηνο του 2020 για την εταιρεία, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

– Λειτουργικά κέρδη: 229,4 δισ. γιεν έναντι 236,81 δισ. γεν αναμενόμενα. Πρόκειται για άλμα 57% σε ετήσια βάση.

Ο ιαπωνικός γίγαντας του gaming ανακοίνωσε έσοδα 13 τρισεκατομμυρίων το 2023, σημειώνοντας αύξηση 19% σε ετήσια βάση.

Τα λειτουργικά κέρδη της Sony για ολόκληρο το έτος, ωστόσο, ανήλθαν σε 1,2 τρισεκατομμύρια γιεν, μειωμένα κατά 7% από έτος σε έτος.

Λιγότερες πωλήσεις PS5 σε σχέση με τις προσδοκίες

Η Sony έχασε, έστω και ελάχιστα, τον αναθεωρημένο προς τα κάτω στόχο της για τις πωλήσεις του PlayStation 5. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της ναυαρχίδας της κονσόλας ανήλθαν σε 20,8 εκατομμύρια το οικονομικό έτος 2023.

Πρόκειται για ένα αποτέλεσμα ελαφρώς χαμηλότερο από τον αναθεωρημένο στόχο των 21 εκατομμυρίων μονάδων που ανακοίνωσε η Sony στους επενδυτές τον Φεβρουάριο. Πριν από αυτόν τον στόχο, η εταιρεία είχε προβλέψει ότι η κονσόλα PS5 της θα πουλούσε 25 εκατομμύρια μονάδες για ολόκληρο το έτος.

Η Sony αναμένει ακόμη πιο αδύναμες πωλήσεις, της τάξης των 18 εκατομμυρίων μονάδων, για την κονσόλα της PS5 το οικονομικό έτος που λήγει τον Μάρτιο του 2025, όπως δήλωσε στέλεχος της εταιρείας, σύμφωνα με το Reuters.

Σημειώνεται ότι η Sony ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι αλλάζει τη διοίκηση της μονάδας gaming Sony Interactive Entertainment (SIE), με τον προσωρινό διευθύνοντα σύμβουλο του τμήματος Hiroki Totoki να γίνεται πρόεδρος της επιχείρησης.

Τα μακροχρόνια στελέχη της Sony, Hideaki Nishino και Hermen Hulst, διορίστηκαν Διευθύνων Σύμβουλος του Platform Business Group και του Studio Business Group, αντίστοιχα — δύο νεοσύστατων τμημάτων της SIE.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία