Θετικά κινήθηκαν ως επί το πλείστον οι ασιατικές αγορές σήμερα, λαμβάνοντας περισσότερο ρυθμό από την άνοδο του Nasdaq την προηγούμενη ημέρα, ενώ αξιολόγησαν και τον ετήσιο προϋπολογισμό της Αυστραλίας.

Ειδικότερα, στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έκλεισε κατά 0,44% υψηλότερα. Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 0,75%, ενώ ο ευρύτερος Topix κέρδισε 0,53%.

Επίσης, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας διατήρησε το μεσοπρόθεσμο επιτόκιο της διευκόλυνσης δανεισμού αμετάβλητο στο 2,5%. Ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας υποχώρησε 0,45%.

Οι αγορές στη Νότια Κορέα και το Χονγκ Κονγκ ήταν κλειστές σήμερα λόγω αργίας.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Rakuten Group υποχώρησαν 4%, αφού ο ιαπωνικός τεχνολογικός όμιλος ανέφερε ζημίες για 15ο συνεχόμενο τρίμηνο. Τα οικονομικά αποτελέσματα του διαδικτυακού ομίλου ετερογενών δραστηριοτήτων έδειξαν λειτουργικές ζημίες 25,4 δισ. γιεν το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου.

Επίσης, βουτιά 9,4% σημείωσαν και οι μετοχές της Sharp, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου μήνα. Η κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών και οθονών LCD, ανακοίνωσε ζημία 149,9 δισ. γεν (958,7 εκατομμύρια δολάρια) για το οικονομικό έτος που έληξε τον Μάρτιο του 2024. Είχε αναφέρει ετήσια ζημία 260,8 δισ. γιεν το προηγούμενο έτος.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση της Αυστραλίας ανακοίνωσε τον ετήσιο προϋπολογισμό της, με μέτρα που στοχεύουν στη μείωση του κόστους ζωής, στην κατασκευή περισσότερων κατοικιών και στην ενίσχυση του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης, μεταξύ άλλων.

«Αυτός ο προϋπολογισμός επιτυγχάνει τη σωστή ισορροπία μεταξύ της διατήρησης της πίεσης από τον πληθωρισμό, της μείωσης του κόστους ζωής, της υποστήριξης της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης και της ενίσχυσης των δημόσιων οικονομικών», δήλωσε ο Jim Chalmers, Υπουργός Οικονομικών της Αυστραλίας σε κοινή δήλωση με τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας, Anthony Albanese.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές