Σε υψηλό τριών εβδομάδων έφθασαν οι τιμές του χρυσού, καθώς έλαβαν στήριξη από την υποχώρηση του δολαρίου και των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο κατά 1% στα 2.381,07 δολάρια η ουγγιά. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ για παράδοση Ιουνίου αυξήθηκαν κατά 1,2% στα 2.388,50 δολάρια η ουγγιά.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Θετικά πρόσημα, στήριξε η Commerzbank

Τα στοιχεία του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) «θα μπορούσαν να είναι μια πρώιμη ένδειξη ότι με την πάροδο του χρόνου ο πληθωρισμός θα μειωθεί και η Fed θα κάνει την πρώτη της μείωση των επιτοκίων» εξηγεί στο Reuters ο Phillip Streible, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς της Blue Line Futures.

Ο ΔΤΚ των ΗΠΑ αυξήθηκε 0,3% σε μηνιαία βάση μετά την άνοδο κατά 0,4% τον Μάρτιο και τον Φεβρουάριο, υποδηλώνοντας ότι ο πληθωρισμός συνέχισε την πτωτική του τάση στις αρχές του δεύτερου τριμήνου ενισχύοντας τις προσδοκίες των χρηματοπιστωτικών αγορών για μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο.

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι ο ΔΤΚ θα αυξηθεί κατά 0,4% σε μηνιαία βάση και θα σημειώσει άνοδο 3,4% από έτος σε έτος.

Το δολάριο υποχώρησε 0,4%, καθιστώντας τον χρυσό πιο ελκυστικό για κατόχους ξένων νομισμάτων. Οι αποδόσεις του 10ετούς ομολόγου αναφοράς έφθασαν σε χαμηλό επίπεδο περισσότερο από ένα μήνα.

«Τεχνικά, οι ταύροι προθεσμιακών συμβάσεων χρυσού έχουν το σταθερό συνολικό βραχυπρόθεσμο τεχνικό πλεονέκτημα. Ο επόμενος ανοδικός στόχος τιμής των ταύρων είναι να δημιουργήσει ένα κλείσιμο στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Ιουνίου πάνω από σταθερή αντίσταση στα 2.400 δολάρια.», έγραψε σε σημείωμα ο Jim Wyckoff, ανώτερος αναλυτής της Kitco Metals.

Οι έμποροι τώρα τιμολογούν με περίπου 70% πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το CME FedWatch Tool. Τα χαμηλότερα επιτόκια μειώνουν το κόστος ευκαιρίας της κατοχής χρυσού που δεν αποδίδει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities