Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες και σήμερα, αποτυπώνοντας τα θετικά αποτελέσματα από επιλεγμένες εισηγμένες, αν και αναμένουν παράλληλα και τα στοιχεία από τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,3%, με τον κλάδο των μεταλλευμάτων να κερδίζει 0,8%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,50% στις 8.470 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,31% στις 18.775 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,25% στις 8.246 μονάδες.

Οι μετοχές

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της ολλανδικής ABN Amro υποχωρούν κατά 6,3%, παρά το γεγονός ότι ανακοίνωσε αύξηση 29% στα κέρδη του πρώτου τριμήνου. Η ολλανδική τράπεζα ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 674 εκατ. ευρώ, από 523 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.

Από την άλλη, κέρδη 2,4% σημειώνει η Commerzbank, η οποία επίσης ανακοίνωσε αύξηση 29% στα κέρδη πρώτου τριμήνου. Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 747 εκατ. ευρώ το τρίμηνο, έναντι κερδών 580 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα. Επίσης, αύξησε τις προοπτικές της για καθαρά έσοδα από τόκους για ολόκληρο το έτος.

Το +1,5% είναι και η Burberry, αν και ανέφερε πτώση 34% στα ετήσια λειτουργικά κέρδη και ανέφερε ότι οι προοπτικές για την εταιρεία θα είναι με προκλήσεις, εν μέσω της μείωσης της ζήτησης στην αγορά πολυτελών προϊόντων. Τα αναφερόμενα έσοδα μειώθηκαν κατά 4% το έτος έως τον Μάρτιο του 2024, καθώς οι πωλήσεις στην Αμερική μειώθηκαν κατά την περίοδο, παρόλο που αυξήθηκαν ελαφρά στην Ευρώπη και την Ασία.

Στα μάκρο της ημέρας, ο ετήσιος πληθωρισμός στη Γαλλία διαμορφώθηκε στο 2,2% τον Απρίλιο, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία της χώρας INSEE. Σε μηνιαία βάση, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) σημείωσε άνοδο 0,5%. Ο ετήσιος βασικός πληθωρισμός στη χώρα, εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας, διαμορφώθηκε στο 1,9%, σε αντίθεση με το 2,2% του Μαρτίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές