Να ξαναπιάσει το μίτο της ανόδου επιχειρεί σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, εκδηλώνοντας μια ήπια αντίδραση μετά από τη διήμερη διόρθωση, ενώ βελτιωμένος εμφανίζεται και ο τζίρος, σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,77% στις 1.483,12 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 10,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,3 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,83% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.591,06 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός κέρδη 1,18% στις 1.296,85 μονάδες.

Προσεκτική αντίδραση

Η αγορά έδειξε να βελτιώνει τα σημεία που στοχεύουν οι αγοραστές, ενεργοποιώντας τους μετά από τη διήμερη ήπια διόρθωση που προηγήθηκε. Βέβαια, οι μέχρι τώρα εντολές δεν δείχνουν ότι εξαντλήθηκαν οι πωλήσεις, ενώ δεδομένου του ότι και η εγχώρια ειδησεογραφία, δεν βοηθά, εκτός από τα αποτελέσματα, αρκετοί συμμετέχοντες περιμένουν να δουν αν βγει κάποια καλύτερη διόρθωση.

Στο μεταξύ, νέα κεφάλαια αναμένεται να καταφτάσουν στη Λ. Αθηνών, μετά την ένταξη στον δείκτη Small Cap Index (μικρής κεφαλαιοποίησης) του MSCI των Optima Bank και Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, κατά την καθιερωμένη τριμηνιαία αναδιάρθρωση των δεικτών. Οι αλλαγές θα ισχύσουν μετά τη λήξη της συνεδρίασης της 31ης Μαΐου 2024. Βέβαια, δεν υπήρξαν αλλαγές στον βασικό, Standard Index της Ελλάδα. Στον βασικό δείκτη, παραμένουν οι 10 μετοχές και συγκεκριμένα οι ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo, ΔΕΗ, Eurobank, Εθνική Τράπεζα, Μυτιληναίος, Alpha Bank, Motor Oil και Τράπεζα Πειραιώς.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι σε δέκα ημέρες, στις 24 Μαΐου, ο FTSE, θα ανακοινώσει τις αλλαγές στο πλαίσιο του All World Quarterly Index Review, με τις αλλαγές να εφαρμόζονται την 21η Ιουνίου 2024.

Πέραν όμως αυτές τις αναδιαρθρώσεις, η αγορά αναμένει την Ετήσια Ανασκόπηση Ταξινόμησης Αγοράς από τον MSCI στις 24 Ιουνίου, η οποία πιθανόν να αποτελέσει και την πρώτη πράξη της μακράς διαδικασίας αναβάθμισης της ελληνικής αγοράς στις αναπτυγμένες.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Εθνική σημειώνει κέρδη 2,48%, με τις Βιοχάλκο, ΕΛΧΑ, ΔΕΗ, Alpha Bank και ΟΤΕ να ακολουθούν με άνοδο που ξεπερνά το 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Ελλάκτωρ, ΟΠΑΠ, Jumbo, Eurobank, Τέρνα Ενεργειακή, Coca Cola, Titan, Aegean, Motor Oil, Πειραιώς, Σαράντης, ΓΕΚ Τέρνα και Cenergy.

Στον αντίποδα, ήπια πτωτικά κινούνται οι Quest, ΕΥΔΑΠ, Λάμδα, Ελληνικά Πετρέλαια και Μυτιληναίος, χωρίς όμως να δέχονται μεγάλες πιέσεις, ενώ η Autohellas είναι αμετάβλητη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών