Ένα από τα σημαντικότερα στελέχη της χάνει η OpenAI. Ειδικότερα, ο συνιδρυτής και επικεφαλής επιστήμονας της εταιρείας που δημιούργησε το ChatGPT Ίλια Σατσκέβερ, ανακοίνωσε την αποχώρησή του.

“Η OpenAI δεν θα ήταν αυτό που είναι χωρίς αυτόν”, έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI Σαμ Άλτμαν σε μήνυμα προς την εταιρεία, το οποίο η OpenAI δημοσίευσε στο ιστολόγιό της.

Το νέο μοντέλο ΑΙ από την OpenAΙ που «κοκκινίζει» στο… φλερτ

Ο ρόλος του Σατσκέβερ στην απόλυση του Άλτμαν

Νέος επικεφαλής επιστήμονας της εταιρείας αναλαμβάνει ο Γιοακούμπ Πατσότσκι, σύμφωνα με τα όσα επισήμανε η εταιρεία στο ιστολόγιό της. Ο Πατσότσκι έχει διατελέσει προηγουμένως διευθυντής έρευνας της OpenAI και ήταν επικεφαλής της ανάπτυξης των GPT-4 και OpenAI Five. “Μετά από σχεδόν μια δεκαετία, πήρα την απόφαση να εγκαταλείψω την OpenAI”, δήλωσε ο Σατσκέβερ με ανάρτησή του στο X.

Ο Σατσκέβερ δημοσίευσε ότι εργάζεται σε ένα νέο έργο “που έχει πολύ προσωπικό νόημα για μένα και για το οποίο θα μοιραστώ λεπτομέρειες εν ευθέτω χρόνω”. Ο Σατσκέβερ έπαιξε βασικό ρόλο στη δραματική απόλυση και επαναπρόσληψη του Άλτμαν τον περασμένο Νοέμβριο. Εκείνη την εποχή, ο Σατσκέβερ ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της OpenAI και βοήθησε στην ενορχήστρωση της απόλυσης του νυν CEO.

Λίγες ημέρες αργότερα, άλλαξε πορεία, υπογράφοντας μια επιστολή των εργαζομένων που ζητούσε την επιστροφή του Άλτμαν και εξέφρασε τη λύπη του για τη “συμμετοχή του στις ενέργειες του διοικητικού συμβουλίου”.

Οι νέες δυνατότητες ήχου επιτρέπουν στους χρήστες να μιλούν στο ChatGPT και να λαμβάνουν απαντήσεις σε πραγματικό χρόνο χωρίς καθυστέρηση, καθώς και να διακόπτουν το ChatGPT ενώ μιλάει, και τα δύο χαρακτηριστικά ρεαλιστικών συνομιλιών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή