Η μετοχή της Sony Group σημείωσαν άλμα 12% στις πρώτες συναλλαγές στο Τόκιο, αφού η εταιρεία δεσμεύτηκε να ενισχύσει τις αποδόσεις των μετόχων και προέβλεψε υψηλότερα ετήσια κέρδη με την ενίσχυση της δραστηριότητάς της στους αισθητήρες εικόνας.

Ο όμιλος τεχνολογίας και ψυχαγωγίας δήλωσε ότι θα δαπανήσει έως και 250 δισ. γεν (1,6 δισ. δολάρια) για την επαναγορά μετοχών και θα αυξήσει σταδιακά τα μερίσματα. Συνολικά, η Sony δήλωσε ότι θα διαθέσει 1,8 τρισ. γιεν τα επόμενα τρία χρόνια για επενδύσεις ανάπτυξης και επαναγορά μετοχών. Θα πραγματοποιήσει επίσης διαίρεση (split) μετοχών πέντε προς ένα για να διευρύνει την επενδυτική της βάση

Βουτιά 7% στα κέρδη της Sony to 2023 – Πούλησε λιγότερα PS5 από όσα ανέμενε

Η μετοχή του ομίλου είχε υποχωρήσει τους τελευταίους μήνες με τους επενδυτές να ανησυχούν για τις προοπτικές του τομέα των παιχνιδιών και τις οικονομικές επιπτώσεις μιας πιθανής προσφοράς για την Paramount Global.

Δεν προχωρά με την Paramount;

Το CNBC μετέδωσε ότι η Sony επανεξετάζει την προσφορά της για την αμερικανική εταιρεία μέσων ενημέρωσης. Ο ιαπωνικός όμιλος ενδιαφέρεται να αγοράσει την Paramount σε μια κοινοπραξία με την εταιρεία Apollo Global Management, ανέφερε το Reuters. “Η Disney εξαγόρασε τη Fox, αλλά απέτυχε να προσθέσει οποιαδήποτε αξία μετά την εξαγορά αυτή. Η προτίμησή μας είναι μια προσφορά για την Paramount να μην υλοποιηθεί”, ανέφερε ο αναλυτής της Jefferies, Ατούλ Γκογιάλ.

Η Sony ανακοίνωσε ότι αναμένει χαμηλότερες πωλήσεις του PlayStation 5 κατά 18 εκατομμύρια μονάδες κατά το τρέχον οικονομικό έτος, αφού έχασε οριακά τον αναθεωρημένο στόχο των 21 εκατομμυρίων μονάδων για το έτος που έληξε τον Μάρτι, καθώς οι πωλήσεις της ναυαρχίδας της κονσόλας ανήλθαν σε 20,8 εκατομμύρια το οικονομικό έτος 2023.

Πρόκειται για ένα αποτέλεσμα ελαφρώς χαμηλότερο από τον αναθεωρημένο στόχο των 21 εκατομμυρίων μονάδων που ανακοίνωσε η Sony στους επενδυτές τον Φεβρουάριο. Πριν από αυτόν τον στόχο, η εταιρεία είχε προβλέψει ότι η κονσόλα PS5 της θα πουλούσε 25 εκατομμύρια μονάδες για ολόκληρο το έτος.

Ο όμιλος έχει αναδιαρθρώσει τη διοίκηση του τομέα παιχνιδιών, με τα στελέχη που επιβλέπουν την τεχνολογική πλευρά να δίνει άμεση αναφορά στον πρόεδρο του ομίλου, Χιρόκι Τοντόκι. Η Sony αναφέρει ότι η υψηλότερη δέσμευση των χρηστών και ο έλεγχος του κόστους μπορούν να αυξήσουν τα κέρδη του τομέα παιχνιδιών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή