Στις 14 Μαΐου 2024, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ γιόρτασε τα 40α γενέθλιά του και κατά την τελευταία δεκαετία η περιουσία του εκτοξεύτηκε στα 169 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο τρόπος ζωής του CEO έχει επίσης αλλάξει ραγδαία, αφού έχει χαρτοφυλάκιο ακινήτων 200 εκατομμυρίων δολαρίων και ένα megayacht.

Τα παιδιά του πιο πλούσιου –πλέον- δισεκατομμυριούχου της Καλιφόρνια και 4ου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο γεννήθηκαν όταν διένυε τη δεκαετία των 30, στο ίδιο διάστημα πήρε πτυχίο από το Χάρβαρντ και μπλε ζώνη ζίου ζίτσου και πρόσθεσε περισσότερα από 140 δισεκατομμύρια δολάρια στην περιουσία του.

Μαρκ Ζάκερμπεργκ: Η πορεία του μεγιστάνα από την τεχνολογία στα ακίνητα

Ο Ζάκερμπεργκ κατέχει το μεγαλύτερο μέρος του Facebook με το ποσοστό του 13% στη μητρική του εταιρεία Meta και σχεδόν όλη η περιουσία του συνδέεται με αυτό. Η μετοχή της εταιρείας έχει αυξηθεί περισσότερο από 700% την τελευταία δεκαετία.

Το Facebook, έχοντας μόλις δύο χρόνια στο χρηματιστήριο, έγινε Meta. Είναι η έβδομη μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο και ελέγχει σημαντικά μερίδια των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης και της διαφημιστικής οικονομίας στον κόσμο.

Ο αριθμός των καθημερινών ενεργών χρηστών στο Facebook έχει υπερτριπλασιαστεί, από 890 εκατομμύρια στο τέλος του 2014 σε 2,11 δισεκατομμύρια στο τέλος του 2023.

Ο CEO της Meta έχει συγκεντρώσει ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων με εκτιμώμενη αξία περίπου 200 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μαζί με τη σύζυγό του, Πρισίλα Τσαν, ξόδεψαν 50 εκατομμύρια δολάρια αγοράζοντας ακίνητα στο Πάλο Άλτο και περίπου 59 εκατομμύρια δολάρια σε δύο παρακείμενα ακίνητα στη λίμνη Ταχόε.

Έχει αγοράσει τουλάχιστον 1.200 στρέμματα στο Καουάι της Χαβάης, συμπεριλαμβανομένων περίπου 750 στρεμμάτων για τα οποία φέρεται να πλήρωσε 100 εκατομμύρια δολάρια και 600 στρεμμάτων για άλλα 53 εκατομμύρια δολάρια.

Σε μέρος του ακινήτου, ο Ζάκερμπεργκ κατασκευάζει ένα συγκρότημα 100 εκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένου ενός υπόγειου καταφυγίου 5.000 τετραγωνικών ποδιών που θα είναι αυτόνομο, με ανεξάρτητη παροχή ενέργειας, τροφής και νερού.

Λατρεύει επίσης τα σπορ στη θάλασσα. Αφού έγινε viral για την ηλεκτρική του σανίδα του σερφ, αξίας 12.000 δολαρίων, πιο πρόσφατα βρήκε ένα πολύ πιο ακριβό παιχνίδι: το megayacht Launchpad, το οποίο έκανε το παρθενικό της ταξίδι τον Μάρτιο. Πολύ λίγες λεπτομέρειες έχουν γίνει γνωστές για αυτό, αλλά λέγεται ότι κόστισε περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια – και η ετήσια συντήρησή του απαιτεί εξαψήφιο ποσό.

Τα έξοδά του δεν είναι μόνο για προσωπική ευχαρίστηση. Το 2015, δεσμεύτηκε να δώσει το 99% των μετοχών του στο Facebook κατά τη διάρκεια της ζωής του. Η Πρωτοβουλία Chan Zuckerberg που διευθύνει ο ίδιος και η σύζυγός του είναι επικεντρώνεται στην «εξάλειψη των ασθενειών και στη βελτίωση της εκπαίδευσης, στην αντιμετώπιση των αναγκών των τοπικών μας κοινοτήτων».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Πάουελ- Λαγκάρντ: Τι τους κρατάει ξάγρυπνους και τι δεν είπαν για τα επιτόκια
Διεθνή |

Τι κρατάει ξάγρυπνους την Λαγκάρντ και τον Πάουελ - Τι δεν είπαν για τα επιτόκια

Ο Τζερόμ Πάουελ συμμετείχε μαζί με την Κριστίν Λαγκάρντ και τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Βραζιλίας Ρομπέρτο Κάμπος Νέτο στο Φόρουμ της ΕΚΤ στη Σίντρα της Πορτογαλίας