Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παράσχουν στην Ουκρανία επιπλέον 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική χρηματοδότηση, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, μιλώντας στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου στο Κίεβο μαζί με τον Ουκρανό υπουργό Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα.

Όπως πρόσθεσε, η υποστήριξη θα έχει ως στόχο την επένδυση στη βιομηχανική βάση της Ουκρανίας.

Ουκρανία: Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανασυγκροτεί την πολεμική μηχανή της Ρωσίας – Δόγμα «πολεμικής οικονομίας»

O αμερικανός ΥΠΕΞ δήλωσε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να επιβάλλουν κυρώσεις σε επιχειρήσεις που εμπλέκονται στην υποστήριξη της Κίνας στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, ενώ πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ «ανησυχούν βαθιά» για την υποστήριξη της Κίνας στη ρωσική αμυντική βιομηχανία.

Συμφωνία ασφαλείας ΗΠΑ – Ουκρανίας

Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι αν ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ενδιαφερόταν να συμμετάσχει σοβαρά σε διαπραγματεύσεις, τότε οι Ουκρανοί θα ανταποκρίνονταν σε αυτό.

Παράλληλα, οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να υπογράψουν διμερή συμφωνία ασφαλείας με την Ουκρανία, εντός εβδομάδων.

Σε κάθε περίπτωση, παρά την προώθηση υλικού, ο Μπλίνκεν ξεκαθάρισε ότι οι ΗΠΑ δεν ενθαρρύνουν την Ουκρανία να πλήξει ρωσικούς στόχους με αμερικανικά όπλα, όμως κάτι τέτοιο είναι απόφαση οτου Κιέβου.

Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ ανέφερε ότι θα μπορούσε να υπάρξει συνάντηση του Τζο Μπάιντεν με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι τις επόμενες εβδομάδες.

Ο Μπλίνκεν πρόσθεσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο Κίεβο ότι η Ουάσινγκτον υποστηρίζει σθεναρά μια προγραμματισμένη ουκρανική ειρηνευτική σύνοδο κορυφής στην Ελβετία που έχει οριστεί για τον επόμενο μήνα και θα εκπροσωπηθεί «δυναμικά» εκεί.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμα φορά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας
Επικαιρότητα |

Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν ξανά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

«Η έκθεση της Scope υπογραμμίζει μεταξύ άλλων την ταχεία μείωση του δημόσιου χρέους, την επίτευξη ισχυρών πλεονασμάτων, τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων» είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Τζο Μπάιντεν: Το διάγγελμα για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ – «Δεν υπάρχει χώρος στην Αμερική για τέτοιου είδους βία»
Επικαιρότητα |

Διάγγελμα Μπάιντεν για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ – «Δεν υπάρχει χώρος στην Αμερική για τέτοιου είδους βία»

Ο Αμερικάνος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τόνισε πως «Η ενότητα είναι ο πιο άπιαστος στόχος από όλους, αλλά τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από αυτό»