Την είσοδο της TeamSystems στο μετοχικό κεφάλαιο ανακοίνωσε η Epsilon Net με χρηματιστηριακή ανακοίνωση.

H Teamsystem είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες λογισμικού στην Ιταλία. Διαθέτει πάνω από δυο εκατομμύρια πελάτες, απασχολεί 4.800 εργαζόμενους, ενώ τα έσοδα του 2023 έφτασαν τα 851 εκατ. ευρώ.

Πληροφορική: Το νέο τοπίο και τα «χρυσά» χρόνια που έρχονται

Οι ανακοινώσεις

Η αρχική ανακοίνωση

Η Epsilon Net A.E. (η «Εταιρεία») ανακοινώνει, σύμφωνα με το Άρθρο 24, παράγραφος 2(β) του Ν. 3461/2006, πως η εταιρεία TeamSystem S.p.A. (η «TS»), από τις 02.05.2024 έως και τις 10.05.2024, απέκτησε μέσω χρηματιστηριακών συναλλαγών συνολικά 307.190 κοινές ονομαστικές μετοχές εκδόσεως της εταιρείας Epsilon Net A.E. (η «Εταιρεία»), έναντι ανώτατου τιμήματος 12,00 Ευρώ ανά μετοχή.

Κατόπιν αυτών των αποκτήσεων, η TS κατέχει ποσοστό περίπου 0,57% των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας κατά την 10.05.2024.

Ωστόσο την αρχική ανακοίνωση για την απόκτηση της συμμετοχής διαδέχτηκε νεότερη στο χρηματιστήριο στην οποία γνωστοποιεί ότι προτίθεται πλέον να πουλήσει τις μετοχές στο όχημα που υπέβαλε τη δημόσια πρόταση:

«Σε συνέχεια της γνωστοποίησής μας προς εσάς σχετικά με την απόκτηση από εμάς ποσοστού 0,57% των μετοχών της Epsilon Net S.A. (η Εταιρεία), θέλουμε να σας ενημερώσουμε (υπό το φως της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης (ΥΔΠ) που έχει υποβληθεί για την απόκτηση μετοχών εκδόσεως της Εταιρείας) ότι η επένδυσή μας διενεργήθηκε για γενικούς επιχειρηματικούς σκοπούς. Προτιθέμεθα πλέον να πωλήσουμε οποιεσδήποτε μετοχές της Εταιρείας τις οποίες κατέχουμε στο όχημα που υπέβαλε την ΥΔΠ, δηλ. στην Ginger Digital BidCo Μονοπρόσωπη Α.Ε., κατά ή πριν από τον διακανονισμό της ΥΔΠ, ή να προσφέρουμε αυτές τις μετοχές στην ΥΔΠ».

Να σημειωθεί ότι η είδηση έρχεται καθώς τρέχει η δημόσια πρόταση από General Atlantic, ΕΤΕ και Ι. Μίχο με το σχήμα να έχει συγκεντρώσει ήδη το 70,07% της Εταιρείας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
JP Morgan: Αναβαθμίζει τη σύσταση του ΟΤΕ – Στα 17,30 ευρώ η τιμή στόχος
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Αναβαθμίζει τη σύσταση του ΟΤΕ η JP Morgan, στα 17,30 ευρώ η τιμή στόχος

Παρόλα αυτά, η JP Morgan πιστεύει ότι οι ανησυχίες των επενδυτών είναι υπερβολικές και οι μετοχές διαπραγματεύονται σε ελκυστική αποτίμηση - ο ΟΤΕ διαπραγματεύεται με απόδοση EFCF 9,4%