Αρκετά ερωτήματα έχουν προκύψει τα τελευταία 24ωρα με την πορεία της δημόσιας πρότασης των General Atlantic, I. Μίχου και Εθνικής Τράπεζας προς την Epsilon Net, καθώς από τις 9 Μαΐου γίνονται συναλλαγές πάνω από την τιμή της Δημόσιας Πρότασης, ήτοι τα 12 ευρώ.

Epsilon Net: Με συμμετοχή 0,57% η TeamSystem

Το τοπίο θόλωσε όταν ανακοινώθηκε ότι η Teamsystem Spa, ήταν μεταξύ αυτών που απέκτησε μετοχές της Epsilon Net το τελευταίο διάστημα και πιο συγκεκριμένα το 0,57% αυτής. Αν και προκάλεσε έκπληξη η κίνησή της, οι αγορές έγιναν «έναντι ανώτατου τιμήματος 12,00 ευρώ ανά μετοχή», όπως αναφέρει.

Άρα δεν απαντήθηκε το ερώτημα ποιος αγοράζει πάνω από την τιμή της δημόσιας πρότασης, όπως δεν απαντήθηκε και το ερώτημα για ποιο λόγο η ιταλική Teamsystem επικαλέστηκε «γενικούς επιχειρηματικούς σκοπούς» ως αφορμή αγοράς των μετοχών της Epsilon Net, όταν βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της ΔΠ από την «τριάδα» General Atlantic, I. Μίχου, Εθνικής.

Πάντως, η Teamsystem διαβεβαίωσε ότι προτίθεται να πωλήσει τις μετοχές στο όχημα της δημόσιας πρότασης, την Ginger digital bidco κατά ή πριν τον διακανονισμό της δημόσιας πρότασης, η οποία μέχρι σήμερα έχει αποκτήσει 73,27% των μετοχών της Εpsilon Net.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η Teamsystem, η οποία είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες λογισμικού στην Ιταλία, μόνο το 2023 πραγματοποίησε πάνω από 20 εξαγορές, τόσο περιφερειακά της χώρας, όσο και στην Αλβανία, την Ισπανία και τη Νορβηγία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Παπαδόγλου (Nexi Ελλάδος): Μεταρρυθμίσεις και κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων και ταλέντων
Επιχειρήσεις |

Παπαδόγλου (Nexi Ελλάδος): Μεταρρυθμίσεις και κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων και ταλέντων

«Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να δίνουν στην αγορά την ευκαιρία να "αναπνέει" προκειμένου να αναπτύσσεται σταθερά», ανέφερε ο Νίκος Παπαδόγλου στο 28th Annual Economist Government Roundtable