Νέα πολυετή υψηλά για τους βασικούς μας Δείκτες, με φόντο τις νέες προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία. Πλήθος εισηγμένων κατέγραψαν επίσης πολυετείς ή ιστορικές κορυφές.

Το ταξίδι του Γενικού Δείκτη προς τις -συμβολικής σημασίας- 1500 μονάδες συνεχίστηκε, μετά την ολιγοήμερη ανάπαυλα.

Με υψηλή συναλλακτική δραστηριότητα και αρκετές θετικές “εκπλήξεις”, ο Δείκτης μας κινήθηκε μόνιμα ανοδικός με κλείσιμο στα υψηλά ημέρας.

CENER, ΠΕΡΦ και ΠΡΟΦ είδαν νέα ιστορικά υψηλά, για πολλοστή φορά μέσα στο 2024, ενώ ακόμα ΕΕΕ, ΕΛΠΕ, ΕΤΕ από τη μεγάλη κεφ/ση κατέγραψαν νέα πολυετή υψηλά.

Ο ΟΤΕ συντηρείται πάνω από τα 14 ευρώ, και για πρώτη φορά μετά από 2 έτη έχει καλές ελπίδες να κερδίσει, επιτέλους, λίγο από το χαμένο έδαφος, για μια επιστροφή στα 15,20-15,50 ευρώ. Ο Όμιλος επιβεβαίωσε τη σταθερή χρηματοοικονομική θέση του για το α’ τρίμηνο (αύξηση 9,2% στα έσοδα και 47,1% στις επενδύσεις), ενώ ενδέχεται να υπάρξει ενδιαφέρον στη μετοχή χάρη στην ανακοίνωση της διοίκησης ότι προτίθεται να διαθέσει το 95% των ελευθ. ταμειακών ροών (αναμ. 2024), με τη διανομή να υπολογίζεται περ. 450 εκατ. ευρώ, (προτεινόμενο μέρισμα 297 εκατ. ευρώ και Πρόγραμμα Απόκτησης Ιδίων Μετοχών 153 εκατ. ευρώ). Το προτεινόμενο μέρισμα, 0,71 ευρώ ανά μετοχή, είναι αυξημένο κατά 23% σε σχέση με το 2023.

Το ..τερμάτισε η ΕΤΕ. Από το 1 ευρώ, 4 χρόνια πριν, στα 8,40 τη σήμερον, σε επίπεδα Δεκ2015. Εν αναμονή του placement για το υπολειπόμενο 18% του ΤΧΣ, με τις κασσάνδρες να μιλούν για τιμή πέριξ αυτών των επιπέδων, και τους βραχυπρόθεσμους να ετοιμάζονται να βγουν με γεμάτες τσέπες. Το θέμα είναι ποιός θα αγοράσει, και με τί στόχο..

Στον αντίποδα η ταλαιπωρημένη ΑΛΦΑ. Στο 6μήνο, κερδίζει «μόλις» 10%, όταν η προαναφερθείσα ΕΤΕ βλέπει σχεδόν πενταπλάσια απόδοση και οι ΕΥΡΩΒ και ΠΕΙΡ σχεδόν τριπλάσια. Μα και ο ίδιος ο ΔΤΡ γράφει +30%, αφήνοντας την πάλαι ποτέ κραταιά μετοχή σημαντικά ..αδικημένη. Και εύλογα κάποιος θα αναρωτηθεί αν τελικά η μετοχή θα “τρέξει” να καλύψει τη διαφορά, εξού και τα “χοντρά” στοιχήματα υπέρ της.

Η μικρή ΛΑΒΙ τιμά τόσο το πρώτο αγοραστικό σήμα στη ζώνη των 0,8, όταν και επιβεβαίωνε την ανοδική της τάση, όσο και το νέο σήμα συνέχισης με την προχθεσινή κατοχύρωση των 0,88 με αυξημένο όγκο συναλλαγών. Στόχος της μετοχής τα 1,10, με στοπ τα 0,76.

Άρχισαν οι πωλήσεις στη ΦΟΥΝΤΛ μετά την πληθωρική εμφάνισή της ελέω ανταλλαγής τίτλων (βλ. Παπαζήση) στα 0,41€. Εκεί όπου οριοθετείται και ένα βασικό επίπεδο τιμών για το μέλλον. Κρίμα που δεν έχει ΣΜΕ να σορτάρουν κάποιοι.

Η ΜΠΕΛΑ επιβεβαιώνει ότι είναι καλό μαγαζί. Μετά τη γρήγορη επιστροφή της μετοχής στην τιμή όπου αποφάσισε να δώσει χαρτιά ο Βακάκης, πήρε γρήγορα γρήγορα τα πάνω της. Με τέτοια χρηματοοικονομικά, τί περιμένεις;

Τραγική φιγούρα ο ΟΛΘ, που έχει χάσει το 1/3 της αξίας του. Ερώτηση: το 1,3 μέρισμα και τα 95 εκατ. ταμείο, δεν είναι σε ευρώ;

Κατά τα λοιπά, τα δεδομένα πληθωρισμού στις ΗΠΑ δεν εξέπληξαν κανέναν ούτε θετικά, ούτε (κυρίως) αρνητικά, επομένως οι επενδυτές συνεχίζουν απτόητοι να προεξοφλούν καλύτερες ημέρες. Οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες σε ΗΠΑ, Ευρώπη, Καναδά και Αγγλία βρίσκονται σε ιστορικά υψηλά.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής