![Meta: «Έπεσαν» τα ξημερώματα Facebook και Instagram](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/socialmedia-scaled.jpg)
Νέα προβλήματα αντιμετώπισαν για ακόμη μία φορά οι ιστοσελίδες της Meta.
Τα ξημερώματα της Τετάρτης 15 Μαΐου, χρήστες του Facebook και του Instagram αδυνατούσαν να συνδεθούν με τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.
Όταν ο χρήστης επιχειρούσε να συνδεθεί με το Facebook έβγαινε το μήνυμα «sorry, something went wrong», ενώ στο Instagram δεν ανανεωνόταν η ροή των ενημερώσεων. Το Threads παρουσίασε επίσης προβλήματα στη λειτουργία του.
Meta Platforms: Ανακοίνωσε AI ψηφιακό βοηθό για τις εφαρμογές της
Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια των προβλημάτων που αναφέρθηκαν.
Υπενθυμίζεται ότι στις 5 Μαρτίου οι εφαρμογές της Meta είχαν αντιμετωπίσει εκτεταμένο πρόβλημα λειτουργίας.
Τότε μάλιστα το Facebook ανέφερε «παύση λειτουργίας για λόγους συντήρησης».
Οι νέες αλλαγές στο Messenger
Από εδώ και στο εξής πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν πάτε να στείλετε ένα μήνυμα μέσω της εφαρμογής Messenger της Meta καθώς οι νέες αλλαγές που έρχονται δίνουν τη δυνατότητα στον εκάστοτε συνομιλητή σας να γνωρίζει τι ακριβώς κάνετε.
Συγκεκριμένα, θα ξέρει ότι οι κουκκίδες που αιωρούνται σημαίνουν ότι πληκτρολογείτε, θα ξέρει πότε έχετε δει τα μηνύματά του και θα ξέρει επίσης αν κάνατε screenshot (στιγμιότυπο οθόνης) συνομιλίες σας τα οποία ήταν ρυθμισμένα να εξαφανιστούν.
Ναι, ένα από τα χαρακτηριστικά πολλών εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων είναι η δυνατότητα να αφήνετε ό,τι έχετε στείλει να λήξει μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.
Οι λόγοι για τους οποίους θέλετε να εξαφανίζονται τα μηνύματα είναι δικοί σας, αλλά όταν το χαρακτηριστικό αυτό κυκλοφόρησε στο Facebook Messenger υπήρξε μια προειδοποίηση από τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ προς όσους μπορεί να προσπαθήσουν να το παρακάμψουν με ένα screenshot.
Ο ιδρυτής του Facebook έδειξε πώς θα φαινόταν αυτό σε μια συνομιλία μεταξύ του ίδιου και της συζύγου του Priscilla Chan, με την ίδια να ενεργοποιεί την εξαφάνιση των μηνυμάτων και στη συνέχεια να τραβάει ένα στιγμιότυπο οθόνης που είχε ως αποτέλεσμα να αναρτηθεί μια ειδοποίηση στη συνομιλία.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Baidu: Θα κυκλοφορήσει φέτος μοντέλο AI επόμενης γενιάς](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/2024-02-09T054552Z_105199907_RC27S1AV8U7D_RTRMADP_5_BAIDU-AI-SMARTPHONES-600x400.jpg)
Η Baidu θα κυκλοφορήσει μοντέλο AI επόμενης γενιάς φέτος
Η προγραμματισμένη κυκλοφορία της Baidu έρχεται εν μέσω εντεινόμενου ανταγωνισμού στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης της Κίνας
![Άλτμαν: Το κόστος χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης θα μειώνεται κατά 10 φορές κάθε χρόνο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/03/Sam-Altman-1-600x400.jpg)
Άλτμαν: Το κόστος χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης θα μειώνεται κατά 10 φορές κάθε χρόνο
Ο Σαμ Άλτμαν, Διευθύνων Σύμβουλος της OpenAI, λέει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα χρησιμοποιείται συχνότερα καθώς το κόστος της θα συνεχίζει να πέφτει κατακόρυφα.
![Τεχνητή νοημοσύνη: Αντιδράσεις καλλιτεχνών για δημοπρασία έργων ΑΙ από τον Christie’s](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/AI-art-600x338.jpg)
Αντιδράσεις καλλιτεχνών για δημοπρασία έργων ΑΙ από τον οίκο Christie's
Οι δημιουργικές βιομηχανίες ανησυχούν ότι η παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να αντιγράψει ή ακόμα και να αντικαταστήσει τα πρωτότυπα έργα τους
![Τεχνητή νοημοσύνη: Ποιοί, πόσο και πως θα επενδύσουν στο όραμα Μακρόν](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/12/macron-600x400.jpg)
Ποιοί, πόσο και πως θα επενδύσουν στο όραμα Μακρόν για AI
Ο Γάλλος πρόεδρος μιλά πριν από τη σύνοδο κορυφής AI στο Παρίσι για το 109 δισ. ευρώ όραμα του
![InvestAI: Ευρωπαϊκές επενδύσεις 200 δισ. ευρώ στην τεχνητή νοημοσύνη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/04/ot_ai2-600x352.png)
Ευρωπαϊκές επενδύσεις 200 δισ. ευρώ στην τεχνητή νοημοσύνη
Την πρωτοβουλία InvestAI για την κινητοποίηση 200 δισεκατομμυρίων ευρώ για επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
![ICEYE: Συνεργασία με την SATIM στην ανάλυση εικόνων SAR με χρήση AI](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/PR_Satim-x-ICEYE-600x422.png)
Συνεργασία ICEYE και SATIM στην ανάλυση εικόνων SAR με χρήση AI
Η ICEYE και η SATIM θα ενισχύσουν τη χρήση δεδομένων SAR συνδυάζοντας δορυφορικές εικόνες SAR και προηγμένες λύσεις ανάλυσης
![Παπαδόπουλος (Witside): Μας ενδιαφέρουν οι στρατηγικές συνεργασίες, όχι η εξαγορά](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Xristos-Papadopoulos-WITSIDE_image-1-600x494.jpeg)
Παπαδόπουλος (Witside): Μας ενδιαφέρουν οι στρατηγικές συνεργασίες, όχι η εξαγορά
Οι εξαγορές στην ευρύτερη αγορά της Πληροφορικής θα συνεχιστούν, εκτίμησε ο Χρήστος Παπαδόπουλος, CEO και ιδιοκτήτης της Witside
![NXP: Με 307 εκατ. δολ. αποκτά την Kinara, που αναπτύσσει τεχνολογία νευρωνικών μονάδων επεξεργασίας (NPUs)](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Eindhoven-Netherlands-600x338.jpg)
Νέα εξαγορά απο την NXP - Αποκτά για 307 εκατ. δολ. εταιρεία που αναπτύσσει NPUs
Είναι η τρίτη εξαγορά για την ολλανδική εταιρεία NXP Semiconductors - Είχαν προηγηθεί η TTTech Auto (625 εκατ.δολ) και η Aviva Links για 242,5 εκατ.δολ.
![Μασκ: Προσφορά «μαμούθ» 97,4 δισ. δολάρια για την OpenAI](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/06/mask-1-600x400.jpg)
Προσφορά «μαμούθ» 97,4 δισ. δολαρίων από Μασκ για την OpenAI - Τι απάντησε ο Άλτμαν
Τι περιλαμβάνει η προσφορά - Οι παλιοί συνεργάτες Σαμ Άλτμαν και Μασκ «κοντράρονται» ήδη στα δικαστήρια για την κατεύθυνση της εταιρείας
![Μητσοτάκης: Επαφές με εταιρείες τεχνολογίας στη Σύνοδο AI στο Παρίσι – Στο επίκεντρο τα data centers](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/sdf-600x400.jpg)
Επαφές Μητσοτάκη με εταιρείες τεχνολογίας στη Σύνοδο AI στο Παρίσι - Στο επίκεντρο τα data centers
Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης είχε συνάντηση μεταξύ άλλων με τον Demis Hassabis, Νομπελίστα, συνιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Deepmind, εταιρείας η οποία ανήκει στην Google