Ώθηση από το νέο ιστορικό ρεκόρ του S&P 500 στις ΗΠΑ έλαβαν σήμερα οι ασιατικές αγορές, αν και υπήρξαν κάποιες ανησυχίες μετά τη δημοσιοποίηση του ΑΕΠ της Ιαπωνίας.

Το ΑΕΠ της Ιαπωνίας το πρώτο τρίμηνο του 2024 συρρικνώθηκε με κατά 2% σε ετήσια βάση, περισσότερο από το 1,5% που αναμενόταν σε δημοσκόπηση του Reuters. Παρόλα αυτά, τα τελευταία στοιχεία ενδέχεται να αναιρέσουν τα σχέδια της Τράπεζας της Ιαπωνίας να αυξήσει τα επιτόκια.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας κέρδισε 1,39% και έκλεισε στις 38.920,26 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος Topix έκλεισε με άνοδο 0,24% στις 2.737,54 μονάδες.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 0,18%. Ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσε άνοδο 0,71%.

Στη Νότια Κορέα, Kospi σημείωσε άνοδο 0,75% και ο μικρότερης κεφαλαιοποίησης Kosdaq ενισχύθηκε κατά 0,8%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 1,65% και έκλεισε στις 7.881,30 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, στο επίκεντρο ήταν η Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, η οποία ανακοίνωσε ότι δεν υπήρξαν ζημιές στις εγκαταστάσεις της στο εργοτάξιο του εργοστασίου της στην Αριζόνα, μετά από αναφορά για έκρηξη.

Ένας εργαζόμενος στο εργοστάσιο της TSMC στην Αριζόνα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με σοβαρούς τραυματισμούς μετά από έκρηξη, σύμφωνα με τις αρχές της Πολιτείας, αλλά η κατασκευάστρια τσιπ ανέφερε ότι κανένας από τους υπαλλήλους της ή τους εργάτες δεν είχε αναφέρει τραυματισμούς.

Επίσης, η Tencent σημείωσε άνοδο 4,5% αφού ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για έσοδα και κέρδη το πρώτο τρίμηνο. Η εταιρεία ανέφερε ελαφρώς καλύτερες πωλήσεις στον βασικό της κλάδο τυχερών παιχνιδιών και βελτιωμένη κερδοφορία στο τμήμα διαφημίσεων και επιχειρηματικών υπηρεσιών.

Στα μάκρο της ημέρας, το εποχικά προσαρμοσμένο ποσοστό ανεργίας της Αυστραλίας αυξήθηκε κατά 4,1% τον Απρίλιο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Αυστραλιανή Στατιστική Υπηρεσία. Ο δείκτης κατέγραψε αύξηση 0,2 ποσοστιαίας μονάδας από την αναθεωρημένη ένδειξη 3,9% τον Μάρτιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές