Νευρικότητα και αρκετές εναλλαγές προσήμου εμφανίζει από τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο όπως αναμενόταν προσπαθεί να διαχειριστεί τις πιέσεις κατοχύρωσης κερδών πριν αναμετρηθεί με τις 1.500 μονάδες.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,01% στις 1.493,85 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,3 εκατ. τεμάχια. Άνοδο επίσης 0,01% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.617,80 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός απώλειες 0,07% στις 1.307,99 μονάδες.

Μερικοί περνούν από το… ταμείο

Όπως αναμενόταν η αγορά θα χρειαστεί μια «στάση» πριν δοκιμάσει τον στόχο των 1.500 μονάδων, ο οποίος απέχει όμως λιγότερες από 10 μονάδες. Αλλά με την μετοχή της Εθνικής να δίνει ευκαιρίες κατοχύρωσης κερδών, δεν φαίνεται ότι η αγορά θα προχωρήσει μόνη της προς τον στόχο, ακολουθώντας το μοτίβο της συσσώρευσης δυνάμεων πριν ενεργοποιηθεί το επόμενο σκέλος της κίνησης.

Βέβαια, στον αντίποδα της Εθνικής βρίσκεται η Alpha Bank, η οποία με τα αποτελέσματα της έδωσε ευκαιρία σε αρκετά χαρτοφυλάκια να προχωρήσουν σε αγορές. Άλλωστε, ακόμη και η διοίκηση της τράπεζας επιβεβαίωσε τη χαμηλή αποτίμηση της μετοχής, διαθέτοντας μάλιστα 61 εκατ. ευρώ για αγορές ιδίων μετοχών.

Στην υπόλοιπη αγορά βέβαια οι στρατηγικές κινήσεις δεν λείπουν, καθώς μέσα σε λίγες ημέρες, και από τότε που η κεφαλαιοποίηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών ξεπέρασε τα 100 δισ. ευρώ, στις 28 Απριλίου, έχουν προστεθεί πάνω από 2,5 δισ. αποτυπώνοντας τη δυναμική των αποτιμήσεων. Άλλωστε, πλέον 18 είναι οι τίτλοι του FTSE 25 που είναι πάνω από το 1 δισ. σε κεφαλαιοποίηση, αυξάνοντας τη “βεντάλια” των τίτλων που μπορούν να δραστηριοποιηθούν θεσμικοί ξένοι, εάν το θελήσουν.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Εθνική διορθώνει κατά 1,20%, με τις ΕΥΔΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Λάμδα, Τιτάν, Jumbo, Motor Oil, Σαράντη, Βιοχάλκο, Μυτιληναίο, ΕΛΧΑ, Eurobank, Aegean και Cenergy να ακολουθούν με ελεγχόμενη πτώση.

Από την άλλη, η Alpha Bank είναι στο +2,01% και η Quest στο +1,36%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Coca Cola, Ελλάκτωρ, Πειραιώς, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ. Χωρίς μεταβολή είναι η Autohellas, ΓΕΚ Τέρνα και Τέρνα Ενεργειακή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών