Αυξάνονται σταδιακά οι πιέσεις στο χρηματιστήριο Αθηνών αυτή τη στιγμή, με τις άμυνες από αρκετούς τίτλους να αναδιπλώνονται και τον γενικό δείκτη να χάνει την επαφή με τον στόχο των 1.500 μονάδων, καθώς εκδηλώνονται αρκετές κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,40% στις 1.487,71 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 40,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 12,3 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,33% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.605,70 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός απώλειες 0,58% στις 1.301,38 μονάδες.

«Βαραίνει» το profit taking

Αν και τα πρόσημα είναι μοιρασμένα στην αγορά, οι απώλειες σε Εθνική και Jumbo έχουν επισκιάσει τις ούτως ή άλλως επιλεκτικές αγοραστικές παρεμβάσεις. Σε κάθε περίπτωση όμως οι πιέσεις μέχρι τώρα δεν προκαλούν κάποια ανησυχία για την επόμενη ημέρα, με την αγορά να χρειάζεται, προφανώς και μια κατοχύρωση κάποιων κερδών προκειμένου να ανανεώσει τα καύσιμα της.

Ουσιαστικά η αγορά δείχνει να κάνει μια στάση πριν δοκιμάσει τις δυνάμεις της για υψηλότερα, έχοντας βρεθεί σε ένα εύρος που οι κοντινές στηρίξεις της είναι στη ζώνη των 1.470 μονάδων. Ακόμη και αν οι πιέσεις συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, ο γενικός δείκτης έχει περιθώρια διόρθωσης χωρίς να απειληθούν άμεσα οι στηρίξεις του.

Ένα ακόμη στοιχείο που δείχνει να εκπλήσσει σήμερα είναι οι χαμηλές συχνότητες συναλλαγών, με την επιφυλακτικότητα των αγοραστών και των πωλητών να κυριαρχεί. Δεν παρατηρείται δηλαδή μείωση θέσεων ή έκθεσης στην ελληνική αγορά, ενώ δεν είναι λίγοι οι τίτλοι που απορροφούν αποτελεσματικά τις εντολές πώλησης, ακόμη και αν αυτές βγαίνουν λίγα cents χαμηλότερα.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Εθνική σημειώνει απώλειες 1,88%, με τις Jumbo, Ελληνικά Πετρέλαια, Τιτάν, Λάμδα και Motor Oil να χάνουν πάνω από 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, Πειραιώς, Autohellas, Eurobank, Μυτιληναίος, ΕΛΧΑ, Σαράντης και Aegean.

Στον αντίποδα, στηρίξεις δίνουν οι Alpha Bank, Βιοχάλκο και ΟΤΕ, οι οποίες σημειώνουν κέρδη άνω του 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Cenergy, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ, Quest και Coca Cola. Χωρίς μεταβολή είναι οι ΕΥΔΑΠ και Ελλάκτωρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών