Την ενίσχυση του εισοδήματος των παραγωγών που επλήγησαν από τις αθρόες εισαγωγές στην ΕΕ αιγυπτιακών πορτοκαλιών και την διερεύνηση της Αιγύπτου για ενδεχόμενο εμπορικό ντάμπινγ ζητούν οι παραγωγοί της Αργολίδας.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει η Διαρκής Επιτροπή Συνεταιρισμών Αργολίδας (ΔΕΣΑ) σε σύσκεψη παρουσιάστηκαν τα στοιχεία τεκμηρίωσης της μεγάλης πτώσης των τιμών στα πορτοκάλια λόγω των αθρόων εισαγωγών στην ΕΕ πορτοκαλιών από την Αίγυπτο και άλλες χώρες μη μέλη της ΕΕ.

Εξαγωγές: Χαμηλές πτήσεις για τα εσπεριδοειδή – Αιγυπτιακά πορτοκάλια έχουν κατακλύσει τις αγορές

Οι εκπρόσωποι των Αγροτικών Συνεταιρισμών ενημέρωσαν ότι η αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος απαιτεί θεσμικές ενέργειες που ξεπερνούν τις δυνατότητες των Αγροτικών Συνεταιρισμών. Για το σκοπό αυτό πρότειναν και έγινε αποδεκτό, οι 3 βουλευτές (Ανδριανού Ι., Γαβρήλου Γ. και Πουλά Α.) και ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας (Ματζούνης Ι.) να προωθήσουν από κοινού και συγκροτημένα τα αιτήματα.

Τα αιτήματα

Τα αιτήματα που προωθούν οι παραγωγοί και συνεταιρισμοί της Αργολίδας είναι τα εξής:

  • Στήριξη εισοδήματος παραγωγών πορτοκαλιού λόγω αθρόων εισαγωγών από Αίγυπτο.

Οι παραγωγοί πορτοκαλιού που πούλησαν από τον Ιανουάριο 2024 έως το τέλος της σεζόν να λάβουν αναλογικά ένα συμπλήρωμα εισοδήματος ώστε η τιμή να διαμορφωθεί στα 0,31€/kg, που αποτελεί και το μέσο κόστος παραγωγής.

  • Να διερευνηθεί η Αίγυπτος για ενδεχόμενο εμπορικό ντάμπινγκ

Άμεσα συνδεδεμένο με το προηγούμενο θέμα είναι να υπάρξουν ενέργειες προς την ΕΕ ώστε να διερευνηθεί η Αίγυπτος και οι υπόλοιπες χώρες μη μέλη της ΕΕ για ενδεχόμενο εμπορικό ντάμπινγκ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO
Δημήτρης Ρουσσέας (ΣΠΕΛ) στον ΟΤ: Το 50% της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων δεν θα υπήρχε χωρίς λιπάσματα
AGRO |

Ρουσσέας στον ΟΤ: Με νέα προϊόντα λίπανσης στη μάχη για την κλιματική αλλαγή

Για τις αλλαγές που φέρνουν στη βιομηχανία λιπασμάτων και τον αγροτικό κόσμο οι «πράσινες» ευρωπαϊκές πολιτικές μιλά στον ΟΤ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων Δημήτρης Ρουσσέας