Το πέπλο του μυστηρίου αποφάσισε να σηκώσει επιτέλους η Berkshire Hathaway, καθώς από πέρυσι κρατούσε κρυφή επένδυση του Γουόρεν Μπάφετ, με ένα σημαντικό μερίδιο -όπως αποδείχθηκε- στην ασφαλιστική εταιρεία Chubb.

Η Berkshire αποκάλυψε ότι απέκτησε σχεδόν 26 εκατομμύρια μετοχές της Chubb σε ένα αρχείο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Τετάρτης για τις επενδύσεις της εταιρείας κατά το πρώτο τρίμηνο. Αυτό μεταφράζεται σε αξία περίπου 6,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Tο μάντρα «Be like Buffett» αποκτά νέο νόημα

Όπως τόνισε το CNN, η εταιρεία του Μπάφετ είχε επιλέξει να προστατεύσει τη συγκεκριμένη επενδυτική κίνηση από τη δημόσια σφαίρα καθώς έχτιζε το μερίδιό της, ζητώντας «εμπιστευτική μεταχείριση» από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε προηγούμενες καταθέσεις.

Επιπλέον, η Chubb, μια ασφαλιστική επιχείρηση που δραστηριοποιείται σε 54 χώρες, έγινε πρωτοσέλιδο τον Μάρτιο, όταν η εταιρεία κάλυψε την εγγύηση ύψους σχεδόν 92 εκατομμυρίων δολαρίων για την έφεση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην αγωγή δυσφήμισης της Ε. Τζιν Κάρολ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Berkshire που είναι διάσημος για την επενδυτική του δεινότητα, έχει συγκεντρώσει μια σημαντική ομάδα επενδυτών που μιμούνται τις κινήσεις του χαρτοφυλακίου του. Η συμμετοχή της Berkshire Hathaway στην Chubb δεν αποτελεί εξαίρεση. Η μετοχή της Chubb σημείωσε άλμα άνω του 8% στις μετασυναλλακτικές συναλλαγές της Τετάρτης.

Ασφαλιστικός κλάδος ή καταναλωτικά προϊόντα;

Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που ο Μπάφετ βάζει ένα τέτοιο στοίχημα στον ασφαλιστικό κλάδο: οι ασφαλιστικές εταιρείες Geico, National Indemnity και General Re είναι όλες θυγατρικές της Berkshire Hathaway.

Ωστόσο, σύμφωνα με το CNN, η επένδυση στην Chubb υπογραμμίζει την επενδυτική στρατηγική της Berkshire Hathaway τους τελευταίους μήνες. Φαίνεται ότι έχει διπλασιάσει τις επενδύσεις της σε χρηματοπιστωτικές εταιρείες όπως η Ally Financial, η American Express και η Bank of America, ενώ έχει μειώσει τις επενδύσεις της σε καταναλωτικά προϊόντα.

Ενδεικτικό είναι πως τον Φεβρουάριο, η Berkshire γνωστοποίησε ότι πούλησε 10 εκατομμύρια μετοχές της Apple τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, αν και η Apple παραμένει η μεγαλύτερη επένδυση της Berkshire. Η εταιρεία πούλησε επίσης 80 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας εκτυπωτών HP το τέταρτο τρίμηνο του 2023, μειώνοντας τις συμμετοχές της κατά 78%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή