Η ευημερούσα εμπορική συνεργασία μεταξύ της Κίνας και της Γαλλίας έχει ουσιαστικό ρόλο στην επιτυχία της πολυεθνικής εταιρίας τροφίμων Danone που έχει την έδρα της στο Παρίσι, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε πρόσφατα στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, ο εκτελεστικός διευθυντής της ίδιας εταιρίας Αντουάν ντε Σεντ-Αφρικ.

Η εμπορική παρουσία της Danone στην Κίνα άρχισε το 1987, με τη συγκρότηση της πρώτης κοινοπραξίας της στον τομέα των γαλακτοκομικών προϊόντων στην Γκουανγκτζόου (Καντόνα), που είναι πόλη και εμπορικό λιμάνι της νότιας Κίνας.

Χάπια αδυνατίσματος: Φόβοι στη βιομηχανία τροφίμων για μείωση πωλήσεων λόγω αλλαγών στη διατροφή

“Αυτό το πρωτοποριακό βήμα ήταν πολλά περισσότερα από την είσοδο μας σε μία νέα αγορά: ήταν μία έκφραση της πίστης μας στη δυναμική ανάπτυξης και στη συνεργασία μας με την Κίνα”, εξήγησε ο ίδιος.

Πάνω από τις προβλέψεις οι πωλήσεις τριμήνου

Ισχυρότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις για το πρώτο τρίμηνο του έτους ανακοίνωσε προ ημερών η γαλλική Danone, τονίζοντας ότι οι καταναλωτές θα δουν «πολύ μικρή» αλλαγή στις τιμές των προϊόντων της στα ράφια των καταστημάτων στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική φέτος, καθώς ο πληθωρισμός του κόστους θα υποχωρήσει.

Ο κατασκευαστής του γιαουρτιού Activia, του νερού Evian και του Aptamil διατήρησε τους στόχους του για αύξηση πωλήσεων μεταξύ 3% και 5% στο σύνολο του έτους, με μέτρια βελτίωση στο επαναλαμβανόμενο περιθώριο λειτουργίας.

Η Danone αύξησε τις τιμές κατά 2,9% το πρώτο τρίμηνο, έναντι των προσδοκιών των αναλυτών για άνοδο 2,7%.

Το τέταρτο τρίμηνο, η εταιρεία είχε αυξήσει τις τιμές κατά 4,3%.

Όπως η Nestle και η P&G, η Danone είναι μία από τις πολλές μεγάλες εταιρείες καταναλωτικών αγαθών που αύξησαν απότομα τις τιμές τα τελευταία δύο χρόνια για να διαχειριστούν το υψηλό κόστος των εισροών, με αποτέλεσμα τις σκληρές διαπραγματεύσεις και τη διαμάχη με λιανοπωλητές όπως η Carrefour.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμα φορά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας
Επικαιρότητα |

Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν ξανά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

«Η έκθεση της Scope υπογραμμίζει μεταξύ άλλων την ταχεία μείωση του δημόσιου χρέους, την επίτευξη ισχυρών πλεονασμάτων, τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων» είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος