Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ υποδέχθηκε σήμερα Πέμπτη 16 Μαΐου τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν με φόντο τιμητικό άγημα και μπάντα που ανέκρουσε τους εθνικούς ύμνους των δυο χωρών μπροστά στο Παλάτι του Λαού στην πλατεία Τιενανμέν του Πεκίνου, στην Κίνα.

Οι Σι Τζινπίνγκ και Βλαντίμιρ Πούτιν αντάλλαξαν θερμή χειραψία, όπως έδειξαν πλάνα που μετέδωσε το κινεζικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

ΗΠΑ: Απογείωση εισαγωγών από Βιετνάμ το οποίο συσφίγγει όλο και πιο πολύ τις εμπορικές σχέσεις με Κίνα

Στο σκέλος της συνάντησης με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης παρόντα, ο Σι Τζινπίνγκ διαβεβαίωσε τον Βλάντιμιρ Πούτιν πως η χώρα του επιθυμεί να διατηρήσει «πάντα» σχέση καλής γειτονίας, φιλίας και συνεργασίας βασισμένης στην αμοιβαία εμπιστοσύνη.

Ο Κινέζος πρόεδρος τόνισε επίσης πως το επίπεδο όπου βρίσκεται η σχέση δεν κατακτήθηκε εύκολα και πρέπει να γίνει προσπάθεια για να διατηρηθεί.

Ο πρόεδρος της Κίνας πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του είναι διατεθειμένη να ενισχύσει τη σχέση με τη Ρωσία, να συνεργαστεί μαζί της για την ανάπτυξη και την αναζωογόνηση των δυο κρατών, καθώς και την προώθηση της «ειρήνης» και περισσότερης «δικαιοσύνης» σε διεθνές επίπεδο.

Από την πλευρά του, ο Βλάντιμιρ Πούτιν εξήρε την «πρακτική συνεργασία» των δύο χωρών, η οποία «δεν στρέφεται εναντίον οποιουδήποτε», είπε και πρόσθεσε πως «θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε στενότερη συνεργασία στους τομείς της βιομηχανίας και της υψηλής τεχνολογίας, του διαστήματος και της ειρηνικής πυρηνικής ενέργειας, της τεχνητής νοημοσύνης, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και άλλων καινοτόμων τομέων».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμα φορά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας
Επικαιρότητα |

Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν ξανά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

«Η έκθεση της Scope υπογραμμίζει μεταξύ άλλων την ταχεία μείωση του δημόσιου χρέους, την επίτευξη ισχυρών πλεονασμάτων, τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων» είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος