Με φόντο τα εκ νέου ιστορικά υψηλά στην Wall Street, θα περίμενε κανείς να δει ένα καταπράσινο ελληνικό ταμπλό. Δυστυχώς, οι αγοραστές είδαν κατάματα τις 1500 μονάδες του Γενικού Δείκτη, και πισωπάτησαν.

Ο υπαίτιος αυτής της εικόνας, αν ψάξουμε για αποδιοπομπαίο τράγο, ήταν η ΕΤΕ.

Μόνιμα πτωτική μετά την επίτευξη των εντυπωσιακών 8,50 ευρώ, απορρόφησε το 1/8 της συνολικής (μέτριας, ομολογουμένως) συναλλακτικής δραστηριότητας, και βάρυνε τη στάθμιση των δεικτών.

Στον αντίποδα, η ΑΛΦΑ προσπάθησε τίμια να προσπεράσει το 1,68, ένα επίπεδο που συνιστά και την αντίσταση στο πλαγιοκόπημα των τελευταίων εβδομάδων. Επίπεδο που εάν και εφόσον προσπελαστεί πειστικά, η ΑΛΦΑ ταξιδεύει για το 2-2,10.

Προς το παρόν, η ταλαιπωρημένη τραπεζική μετοχή ταμπουρώθηκε και πάλι σε ασφαλές καταφύγιο, μην τολμώντας να χαρίσει χαμόγελα, και παρά τα εξαιρετικά αποτελέσματα α’ τριμήνου που ανακοίνωσε πριν το άνοιγμα.

Κατά τα λοιπά, λίγα πράγματα άλλαξαν σε σχέση με την ανάλυση των τελευταίων ημερών. Στη στήλη αναφέρουμε καθημερινά ενδιαφέρουσες περιπτώσεις που κεντρίζουν το ενδιαφέρον, η γενικότερη εικόνα είναι ανοδική.

Ο στόχος της περιοχής των 1500 μονάδων του ΓΔ επετεύχθη, στόχος που είχε εξαχθεί από την επιθετική διάσπαση των 1460 μονάδων. Το επόμενο επίπεδο φαίνεται στις 1540.

Εξάλλου, και ο ΔΤΡ χτύπησε στη ζώνη των 1310-15 μονάδων, όπου και τελικά ξεθύμανε.

Αίσθηση προκάλεσε ο βαρύς όγκος συναλλαγών στη REALCONS, πάνω από 8 φορές τον μεσοσταθμικό της, με τη μετοχή να συντηρείται στα ιστορικά της υψηλά (4,30) και έχοντας αποδώσει 100% στο έτος.

Συνυπολογίζοντας τα όσα ισχύουν για τον κλάδο πληροφορικής (σε Ελλάδα και διεθνώς), δεν είναι δύσκολη μια ανοδική συνέχιση προς το 4,80.

Νέα (πάλι;) ιστορικά υψηλά επέτυχε η CENER και η ΠΡΟΦ, ισχυρή η εικόνα σε ΕΕΕ και ΕΣΥΜΒ.

Η ΛΑΒΙ τίμησε τα αγοραστικά σήματα και συνέχισε προς το 1 ευρώ, και ίσως έχει λίγα ακόμα περιθώρια σε πρώτη φάση.

Ο ΟΠΑΠ θέλει προσοχή κάτω από 15,40 (αν τα χάσει), διότι η επόμενη στήριξη οριοθετείται πέριξ των 14,70.

Συνεχίζεται το σοβαρό επενδυτικό ενδιαφέρον στα ελληνικά έντοκα γραμμάτια και ομόλογα (συγκεκριμένων ωριμάνσεων και χαρακτηριστικών), με το βλέμμα στις επικείμενες μειώσεις επιτοκίων της ΕΚΤ, αφενός για να “κλειδώσει” κάποιος όσο το δυνατόν υψηλότερο ονομαστικό κουπόνι, αφετέρου για να έχει πιθανότητες να επιτύχει υπεραποδόσεις από τη διαφορά τιμής εισόδου-εξόδου στο μέλλον.

Latest News