Πτωτικά κινήθηκαν σήμερα οι αγορές της Ασίας, με τους επενδυτές να επηρεάζονται από τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την οικονομία της Κίνας, τα οποία έδειξαν αδυναμίες για την κατάσταση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.

Ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας υποχώρησε 0,20%, αλλά ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 0,29%.

Ο ιαπωνικός Nikkei 225 υποχώρησε 0,36%, ενώ ο Topix κατάφερε να ανατρέψει τις ενδοσυνεδριακές πιέσεις και να κλείσει στο +0,26%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας έχασε 0,93% αφού το ποσοστό ανεργίας της χώρας παρέμεινε αμετάβλητο στο 2,8% τον Απρίλιο, ενώ ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq υποχώρησε 1,58%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 υποχώρησε κατά 0,71%.

Μακροοικονομικά

Στα μάκρο της ημέρας, το ποσοστό ανεργίας στις πόλεις της Κίνας τον Απρίλιο μειώθηκε στο 5%, από 5,2% του Μαρτίου. Το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής της χώρας ωστόσο ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι τα στοιχεία του Απριλίου επηρεάστηκαν από την αργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς της 1ης Μαΐου και την υψηλή βάση του περασμένου έτους.

Την ίδια ώρα, οι λιανικές πωλήσεις και οι επενδύσεις παγίων στοιχείων ενεργητικού της Κίνας τον Απρίλιο ήταν μικρότερες από τις προσδοκίες της αγοράς, ενώ η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 2,3% τον Απρίλιο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής. Αυτό ήταν μικρότερο από την πρόβλεψη αύξησης 3,8% σε δημοσκόπηση του Reuters και χαμηλότερο από το ρυθμό 3,1% που αναφέρθηκε τον Μάρτιο.

Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 6,7% τον Απρίλιο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ξεπερνώντας τις προσδοκίες για ανάπτυξη 5,5%, επίσης σημαντικά υψηλότερο από 4,5% τον Μάρτιο.

Οι επενδύσεις σε πάγια στοιχεία αυξήθηκαν κατά 4,2% για τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις για αύξηση 4,6%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές