Πτωτικά κινούνται και σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, διορθώνοντας μετά από την ανοδική πορεία των τελευταίων εννέα ημερών, ενώ στο επίκεντρο παραμένουν τα αποτελέσματα που ανακοινώνουν αρκετές εταιρείες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,1%, με τον κλάδο της τεχνολογίας να χάνει 0,8%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,03% στις 8.436 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,24% στις 18.693 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,14% στις 8.176 μονάδες.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Richemont κερδίζουν 6,3% αφού η ελβετική εταιρεία ειδών πολυτελείας δήλωσε ότι οι πωλήσεις ολόκληρου του έτους αυξήθηκαν κατά 3% σε υψηλό όλων των εποχών, επισκιάζοντας την ασθενέστερη ζήτηση που υπήρξε από την περιοχή της Ασίας.

Οι αγορές ωστόσο αναμένουν σήμερα την τελική ανάγνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή της ευρωζώνης για τον Απρίλιο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αναμένεται ότι οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 2,4% σε ετήσια βάση τον Απρίλιο, οριακά πάνω από τον μεσοπρόθεσμο στόχο του 2% της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Επιτόκια

Η ΕΚΤ αναμένεται ευρέως να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο, αλλά οι traders παραμένουν αβέβαιοι για το πόσες ακόμη περικοπές, εάν υπάρχουν, θα συμφωνήσει η κεντρική τράπεζα κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου έτους.

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Isabel Schnabel δήλωσε μάλιστα ότι η κεντρική τράπεζα ενδέχεται να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο, αλλά θα πρέπει να είναι προσεκτική σχετικά με περαιτέρω περικοπές στο κόστος δανεισμού δεδομένης της αβεβαιότητας για τις προοπτικές.

Οι αγορές έχουν τιμολογήσει 70 μονάδες βάσης περικοπών του επιτοκίου της ΕΚΤ φέτος – πολύ περισσότερο από τη μείωση των 50 μ.β. που εκτιμάται για τη Fed.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές