Σε θετικά εδάφη παραμένει το χρηματιστήριο Αθηνών αυτήν την ώρα, με τη βοήθεια κυρίως των τραπεζών, αλλά χωρίς να μπορεί να εδραιώσει την κίνησή του, καθώς μόλις έκανε μια «επίσκεψη» έως τις 1.505 μονάδες, εν τέλει αναδιπλώθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,24% στις 1.495,36 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 57,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 16,4 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,42% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.634,72 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός κέρδη 1,65% στις 1.332,73 μονάδες.

Φόβοι στις 1.500 μονάδες

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο γενικός δείκτης δείχνει ότι δεν είναι ακόμη έτοιμος να διαπεράσει τις 1.500 μονάδες, ένα επίπεδο που είναι περισσότερο ψυχολογικής σημασίας και λιγότερο τεχνικής. Μάλιστα, μόλις έκανε ένα «πέταγμα» προς τις 1.505 μονάδες, με τη βοήθεια κυρίως της Εθνικής, γρήγορα αναδιπλώθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα, ενεργοποιώντας πωλητές που θέλουν να πάρουν μέρος των κερδών τους.

Προφανώς η αγορά χρειάζεται περισσότερη συγκέντρωση δυνάμεων για να δοκιμάσει ένα επίπεδο που έχει να δει από το 2011, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν οι αγοραστές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να δώσουν ώθηση. Παρόλα αυτά, σταδιακά γίνονται πιο απαιτητικοί στις αποτιμήσεις που στοχεύουν, ιδιαίτερα στους τίτλους που ήδη έχουν αποδώσει.

Την ίδια ώρα, ενόσω αναμένουμε την «ετυμηγορία» της Fitch για το ελληνικό αξιόχρεο στο τέλος του τρέχοντος, σε επίπεδο μίκρο τον τόνο δίνουν τα ως επί το πλείστον ικανοποιητικά χρηματοοικονομικά αποτελέσματα (κύκλος εργασιών, κέρδος) και η βελτίωση των μερισματικών προσδοκιών  που αυτά συνεπάγονται.  Σε επίπεδο ελληνικών μάκρο, οι ομολογιακές αποδόσεις “μαρτυρούν” την αισιοδοξία των Επενδυτών για την πορεία ΑΕΠ και χρέους.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Cenergy σημειώνει απώλειες 2,18%, με τη Motor Oil και τη Λάμδα να είναι στο -1,36% και -1,01% αντίστοιχα. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Μυτιληναίος, Quest, Τιτάν, Ελληνικά Πετρέλαια, Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ Τέρνα, Autohellas, Σαράντης, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Aegean και Jumbo.

Στον αντίποδα, τα ΕΛΧΑ κερδίζουν 3,72%, με τη Eurobank να είναι στο +2,86%. Άνω του 1% είναι η άνοδος σε Εθνική και Alpha Bank, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Πειραιώς και Ελλάκτωρ. Χωρίς μεταβολή είναι οι ΕΥΔΑΠ και Coca Cola.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών