Καναδάς και Ηνωμένες Πολιτείες ενώνουν τις δυνάμεις τους και επενδύουν μαζι σε κρίσιμα ορυκτά και συγκεκριμένα βισμούθιο, γραφίτη και κοβάλτιο. Πιο συγκεκριμένα, η καναδική και η αμερικανική κυβέρνηση δηλώνουν ότι για πρώτη φορά συν-επενδύουν σε κρίσιμους παραγωγούς ορυκτών, καθώς εργάζονται για την ενίσχυση των περιφερειακών προμηθειών.

Οι Φυσικοί Πόροι του Καναδά και το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ βάζουν από κοινού συνολικά περίπου 32,5 εκατομμύρια δολάρια στην Fortune Minerals Ltd., που εργάζεται σε ένα έργο με βισμούθιο και κοβάλτιο στα Βορειοδυτικά Εδάφη, και στην Lomiko Metals Inc. που επικεντρώνεται σε ένα έργο γραφίτη στο Κεμπέκ.

Κρίσιμα ορυκτά: Νέο πλαίσιο για την εξόρυξη ζητούν 100 χώρες

Ο υπουργός Φυσικών Πόρων Τζόναθαν Γουίλκινσον αναφέρει ότι η συνεργασία με τις ΗΠΑ θα συμβάλει στη διασφάλιση του εφοδιασμού με κρίσιμα ορυκτά που απαιτούνται για την πράσινη και την ψηφιακή οικονομία.

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ αναφέρει ότι οι επενδύσεις του ευθυγραμμίζονται με την εθνική αμυντική βιομηχανική στρατηγική του και δείχνουν μια κοινή δέσμευση για την ενίσχυση των βορειοαμερικανικών αλυσίδων εφοδιασμού υλικών.

Η Fortune Minerals, η οποία πρόκειται να λάβει 7,5 εκατ. δολάρια από τον Καναδά και 6,4 εκατ. δολάρια από τις ΗΠΑ, δηλώνει ότι η εταιρεία είναι ευγνώμων για τη χρηματοδότηση, διότι ήταν δύσκολο να προσελκύσει επενδύσεις για κρίσιμα ορυκτά στις παραδοσιακές κεφαλαιαγορές.

Η Lomiko, που πρόκειται να λάβει 4,9 εκατ. δολάρια από τον Καναδά και 8,4 εκατ. δολάρια από τις ΗΠΑ, λέει ότι οι δίδυμες επενδύσεις είναι ένα συναρπαστικό ορόσημο, καθώς εργάζεται για να συμβάλει στον εφοδιασμό της ενεργειακής μετάβασης.

Οι κοινές επενδύσεις των δύο κρατών της Βορειας Αμερικής ωθούνται και απο τις προσπάθειες της Κίνας να αξιοποιησει κοιτάσματα και να ανοίξει νέα ορυχεία προκειμένου να αποκτήσει ορυκτά τα οποία είναι απαραίτητα για τεχνολογικές εφαρμογές και την ενεργειακή μετάβαση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή