Ενημερωτική καμπάνια, με τίτλο «Γνώρισε τον ΑΔΜΗΕ» ξεκίνησε ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, με στόχο να αναδείξει τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζει για την ασφαλή και «πράσινη» ηλεκτροδότηση της χώρας.

Βασικό ψηφιακό εργαλείο της καμπάνιας είναι ο νέος ιστότοπος (gnorisetonadmie.gr), ο οποίος έχει σχεδιαστεί για να εξηγεί, με απλό και κατανοητό τρόπο στο καταναλωτικό κοινό ποιος είναι ο ΑΔΜΗΕ.

ΑΔΜΗΕ: Θετική εξέλιξη η απόφαση του Ρυθμιστή για το έσοδο του καλωδίου Ελλάδας – Κύπρου

Ξεχωριστή θέση κατέχουν οι πληροφορίες σχετικά με το τι είδους έργα υλοποιεί, τι σημαίνει μεταφορά της ηλεκτρικής ενέργειας και πόσο σημαντική είναι η ενεργειακή μετάβαση για τη χώρα μας. Με απλά λόγια, βασική ευθύνη του ΑΔΜΗΕ είναι όλη η χώρα να έχει ρεύμα με σταθερότητα, ασφάλεια και σεβασμό προς το περιβάλλον.

Μέσα από την περιήγησή τους στο site, οι χρήστες μπορούν να μάθουν, αναλυτικά, για το «ταξίδι» του ρεύματος από τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής προς τα σημεία κατανάλωσης, καθώς και πώς οι υποδομές του ΑΔΜΗΕ διασφαλίζουν την αδιάλειπτη ροή ηλεκτρικής ενέργειας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, φροντίζοντας ώστε να μην υπάρχουν blackout ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες, π.χ. ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ενώ βοηθά να καταναλώνεται περισσότερο πράσινο ρεύμα, δηλαδή ρεύμα που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές, μειώνοντας τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που βλάπτουν το περιβάλλον και την υγεία.

Το gnorisetonadmie.gr περιλαμβάνει, επίσης, πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό σχετικά με τα έργα και τα οφέλη των εγχώριων και διεθνών ηλεκτρικών διασυνδέσεων που υλοποιεί ή έχει ολοκληρώσει ο Διαχειριστής, με στόχο ένα αξιόπιστο και ανθεκτικό ηλεκτρικό σύστημα για όλες και όλους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια
Καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου: Τελεσίγραφο από Κομισιόν στη Λευκωσία για την ηλεκτρική διασύνδεση
Ενέργεια |

Τελεσίγραφο από Κομισιόν στη Λευκωσία για το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου

Στελέχη της Κομισιόν στη διάρκεια σύσκεψης για το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου ενημέρωσαν τον Ρυθμιστή και το υπουργείο Ενέργειας της Κύπρου για τον κίνδυνο απώλειας της επιδότησης 657 εκατ. ευρώ