Xρονιά ανοδικής πορείας ήταν το 2023 για την ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ, με την εταιρεία να καταγράφει διψήφια ποσοστά ανάπτυξης τόσο στον κύκλο εργασιών όσο και στην κερδοφορία της.

Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών το 2023 ανήλθε σε 99,89 εκατ. ευρώ, έναντι 87,37 εκατ. ευρώ το 2022, σημειώνοντας αύξηση 14,3%. Ομοίως, αυξημένα κατά 10,3% ήταν και τα μικτά κέρδη της εταιρείας, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 8,38 εκατ. ευρώ το 2023, έναντι 7,60 εκατ. ευρώ το 2022. Επιπλέον, τα κέρδη προ φόρων για το 2023 έφτασαν τα 2,71 εκατ. ευρώ, έναντι 1,75 εκατ. το προηγούμενο έτος.

Vivartia: Απέκτησε τον έλεγχο της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με το 2022, στον κύκλο εργασιών και τα αποτελέσματα της ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ για το 2023, δεν συμπεριλαμβάνονται οι απευθείας πωλήσεις προς τις ευρωπαϊκές αγορές, μιας και αυτές πραγματοποιήθηκαν από τον εμπορικό βραχίονα του Ομίλου, την ΟΠΤΙΜΑ Α.Ε.

«Η εταιρεία μας με τις συνεχείς επενδύσεις έχει κτίσει, ήδη από τα προηγούμενα χρόνια, τις κατάλληλες υποδομές ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στην ανταγωνιστικότητα της αγοράς των τυροκομικών προϊόντων και να κερδίσει νέα μερίδια αγοράς, τόσο με την προσφορά καλύτερων τιμών, όσο και με τη διαχρονικά υψηλή ποιότητα των παγκοσμίως γνωστών προϊόντων ΗΠΕΙΡΟΣ» ανέφερε η Διοίκηση της ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ με αφορμή τη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το 2023.

Στις κορυφαίες εταιρείες τυροκομικών

Η ΗΠΕΙΡΟΣ ιδρύθηκε 1994 στον Αμμότοπο Άρτας, αρχικά με την παραγωγή της ΗΠΕΙΡΟΣ Φέτα ΠΟΠ.  

Στην πορεία αυτών των χρόνων, η εταιρεία εδραιώθηκε ως μια από τις κορυφαίες εταιρείες τυροκομικών στην Ελλάδα και εξάγει τα προϊόντα της και στις 5 ηπείρους. 

Διαθέτει τρεις σύγχρονες μονάδες παραγωγής και συσκευασίας τυροκομικών προϊόντων, στον Αμμότοπο Άρτας στην Ήπειρο, στην Ελασσόνα Λάρισας και στον Δομοκό Φθιώτιδας, παράγοντας και συσκευάζοντας μια μεγάλη γκάμα μαλακών, ημίσκληρων και σκληρών παραδοσιακών τυριών. 

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Παπαδόγλου (Nexi Ελλάδος): Μεταρρυθμίσεις και κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων και ταλέντων
Επιχειρήσεις |

Παπαδόγλου (Nexi Ελλάδος): Μεταρρυθμίσεις και κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων και ταλέντων

«Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να δίνουν στην αγορά την ευκαιρία να "αναπνέει" προκειμένου να αναπτύσσεται σταθερά», ανέφερε ο Νίκος Παπαδόγλου στο 28th Annual Economist Government Roundtable