Ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος της Boeing, Ντέιβ Κάλουν, επανεξελέγη στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, με την κατασκευάστρια εταιρεία αεροσκαφών να ετοιμάζεται να συναντηθεί με την αμερικανική ρυθμιστική αρχή αερομεταφορών για τα προβλήματα ελέγχου της ποιότητάς της.

Η Boeing αντιμετωπίζει μια εκτεταμένη κρίση που περιλαμβάνει πολλαπλές έρευνες, πιθανή δίωξη για παλαιότερες ενέργειες και πτώση της παραγωγής του αεροσκάφους με τις μεγαλύτερες πωλήσεις. Οι μέτοχοι ψήφισαν κατά την ετήσια γενική συνέλευση της Boeing για την παραμονή του Κάλουν στο διοικητικό συμβούλιο.

Στο στόχαστρο της SEC η Boeing

Ο Κάλουν δήλωσε ότι η εταιρεία θα συναντηθεί με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) σε “μερικές εβδομάδες” για να παρουσιάσει ένα τελικό σχέδιο που θα σέβεται την προθεσμία των 90 ημερών της αμερικανικής ρυθμιστικής αρχής.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, η FAA δήλωσε ότι η Boeing πρέπει να εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση “συστημικών ζητημάτων ελέγχου ποιότητας”, μετά από ένα έκτακτο συμβάν που συνέβη στον αέρα τον Ιανουάριο που προκάλεσε νέες ανησυχίες για την ασφάλεια των αεροσκαφών της.

Οι πιθανοί διάδοχοι

Οι επενδυτές περίμεναν να ακούσουν νεότερα για την επιλογή του διαδόχου του Κάλουν. Ειδικοί σε θέματα διοίκησης δήλωσαν ότι η εταιρεία πρέπει να βρει νέο ηγέτη μέχρι τα μέσα του έτους, καθώς η σημερινή της ηγεσία δεν έχει την αξιοπιστία να προβεί σε τολμηρές αλλαγές.

“Η Boeing δεν μπορεί να επανέλθει σε τροχιά μέχρι το διοικητικό της συμβούλιο να διορίσει έναν νέο διευθύνοντα σύμβουλο εκτός της εταιρείας με τεχνικό υπόβαθρο και βαθιά κατανόηση της τεχνολογίας”, δήλωσε ο Μπιλ Τζορτζ, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Medtronic και καθηγητής διοίκησης επιχειρήσεων  του Χάρβαρντ.

Ο Τόνι Μπάνκροφτ, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στα Gabelli Funds, δήλωσε ότι ο διευθύνων σύμβουλος του προμηθευτή της Boeing Spirit AeroSystems Πατ Σάναχαν, θα ήταν μια “εξαιρετική επιλογή” για τον επόμενο διευθύνοντα σύμβουλο. Άλλοι πιθανοί διάδοχοι που επισημάνθηκαν από αναλυτές ή πηγές ήταν το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Boeing και το αφεντικό της Carrier, Ντέιβιντ Γκίτλιν και ο πρόεδρος της American Airlines, Γκρεγκ Σμιθ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή