Μια χούφτα χώρες έχουν παράσχει στο Ισραήλ όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων από τον Οκτώβριο, αν και οι λεπτομέρειες πολλών μεταφορών παραμένουν καλυμμένες με μυστικότητα.

Iσραήλ: To Iron Dome της οικονομίας- Εκτίναξη του ΑΕΠ

Ωστόσο, ο Καναδάς, η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Ιαπωνία και η Ισπανία έχουν παρακρατήσει τη βοήθεια λόγω ανησυχιών για τη Γάζα.

Αυτή η τελευταία εξέλιξη έρχεται μια εβδομάδα αφότου οι ΗΠΑ απέκρυψαν κάποιες λεγόμενες βαριές βόμβες λόγω ανησυχιών για απώλειες αμάχων στη Γάζα. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σταμάτησε τη μεταφορά βομβών για να αποτρέψει τη χρήση τους στην πυκνοκατοικημένη πόλη της Ράφα στη νότια Γάζα.

Ο σύμβουλος επικοινωνίας εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις αμυντικές ανάγκες του Ισραήλ.

Ο Κίρμπι δήλωσε ότι ο Μπάιντεν «θα συνεχίσει να παρέχει στο Ισραήλ όλες τις δυνατότητες που χρειάζεται, αλλά δεν θέλει ορισμένες κατηγορίες αμερικανικών όπλων να χρησιμοποιηθούν σε έναν συγκεκριμένο τύπο επιχείρησης σε ένα συγκεκριμένο μέρος. Και πάλι, ήταν σαφής και συνεπής με αυτό».

Η τελευταία αποστολή των ΗΠΑ δεν αποτελεί μέρος του πρόσφατου αμυντικού πακέτου ύψους 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων που εγκρίθηκε από το Κογκρέσο και υπογράφηκε από τον Μπάιντεν, το οποίο περιλαμβάνει βοήθεια για την Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή