Η εταιρεία κρυπτονομισμάτων Genesis Global έλαβε δικαστική έγκριση για να επιστρέψει περίπου 3 δισ. δολάρια σε μετρητά και κρυπτονομίσματα στους πελάτες του στο πλαίσιο διαδικασίας πτώχευσης.

Ο Αμερικανός δικαστής Σον Λέιν ενέκρινε το πλάνο πτώχευσης της Genesis και απέρριψε την ένσταση που είχε εγείρει η ιδιοκτήτρια Digital Currency Group, η οποία είχε υποστηρίξει ότι η Genesis δεν πρέπει να καταβάλει στους πελάτες και τους πιστωτές της περισσότερα από όσο αποτιμούνταν τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτονομισμάτων τον Ιανουάριο του 2023, όταν η Genesis υπέβαλε αίτηση πτώχευσης.

Το σκεπτικό του δικαστηρίου

Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων αυξήθηκαν απότομα από τότε που η Genesis υπέβαλε αίτηση πτώχευσης, με τις DCG και Genesis διαφώνησαν σχετικά με το ποιος θα έπρεπε να επωφεληθεί από την άνοδο των τιμών. Το Bitcoin, για παράδειγμα, άξιζε 21.084 δολάρια τον Ιανουάριο του 2023, σε σύγκριση με την τρέχουσα τιμή του που είναι 67.000 δολάρια.

Ο Λέιν απέρριψε την ένσταση της DCG, κρίνοντας ότι ακόμη και αν οι απαιτήσεις των πελατών περιορίζονταν στις χαμηλότερες τιμές, η Genesis θα έπρεπε να πληρώσει πολλούς άλλους πιστωτές, συμπεριλαμβανομένων των ομοσπονδιακών και κρατικών χρηματοπιστωτικών ρυθμιστικών αρχών που είχαν προβάλει απαιτήσεις ύψους 32 δισ. δολαρίων, προτού μπορέσει να δώσει χρήματα στην DGC. “Δεν υπάρχουν ούτε κατά διάνοια αρκετά περιουσιακά στοιχεία για να υπάρξει οποιαδήποτε επιστροφή στην DCG”, έγραψε ο Lane.

Η Genesis επιστρέφει στους πελάτες της σε κρυπτονομίσματα όπου είναι δυνατόν, αλλά δεν διαθέτει αρκετά κρυπτονομίσματα για να επιστρέψει όλα όσα οφείλει. Ο δικηγόρος της Genesis, Σον Ο’Νιλ, δήλωσε πως η εταιρεία διαφωνεί με τον ισχυρισμό της DCG ότι οι πελάτες θα μπορούσαν να πληρωθούν “στο ακέραιο” με βάση τις χαμηλότερες τιμές κρυπτονομισμάτων τον Ιανουάριο του 2023.

“Δεν υιοθετούμε την ιδέα ότι οι απαιτήσεις περιορίζονται στην αξία της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης”, δήλωσε. Η Genesis εκτίμησε τον Φεβρουάριο ότι θα μπορούσε να πληρώσει στους πελάτες της έως και το 77% της αξίας των απαιτήσεών τους, ανάλογα με τις μελλοντικές διακυμάνσεις των τιμών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή