Ρωσικό δικαστήριο πάγωσε τοπικά περιουσιακά στοιχεία της ιταλικής UniCredit SpA στο πλαίσιο αγωγής ύψους 462,7 εκατομμυρίων ευρώ (503 εκατομμυρίων δολαρίων) που κατατέθηκε από επιχείρηση της Gazprom PJSC.

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της περιφέρειας της Αγίας Πετρούπολης και του Λένινγκραντ δέσμευσε περιουσιακά στοιχεία της UniCredit Bank AG και της UniCredit Bank AO με έδρα τη Μόσχα ως μέρος της αγωγής της RusKhimAlians, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα της 16ης Μαΐου, που παραθέτει το Bloomberg. Δεσμεύτηκαν συμμετοχές σε δύο άλλες συνδεδεμένες εταιρείες με έδρα τη Ρωσία, μαζί με ακίνητα και μετρητά σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

«Η UniCredit ενημερώθηκε για την κατάθεση στο Ρωσικό Δικαστήριο σε σχέση με τη δικαστική υπόθεση RusKhimAlyans V UC GmbH στην οποία έχει ενταχθεί η AO UC Bank», ανέφερε η τράπεζα σε δήλωση που εστάλη μέσω email. «Μόνο περιουσιακά στοιχεία ανάλογα με την υπόθεση θα εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του προσωρινού μέτρου και όχι στο σύνολο της UC AO Bank».

Πιέσεις προς τις τράπεζες να φύγουν από τη Ρωσία: Η επιστολή – τελεσίγραφο της ΕΚΤ

Αγωγές

Η κοινή επιχείρηση μεταξύ του κρατικού γίγαντα φυσικού αερίου της Ρωσίας και της μικρότερης παραγωγού Rusgazdobycha ξεκίνησε νομικές αξιώσεις άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων κατά ευρωπαϊκών τραπεζών που υποστήριξαν ένα βασικό έργο φυσικού αερίου που εμπίπτει σε κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Η UniCredit με έδρα το Μιλάνο, η οποία δραστηριοποιείται στη Ρωσία μέσω μιας θυγατρικής με περίπου 3.100 υπαλλήλους και περισσότερα από 50 υποκαταστήματα, λέει ότι έχει διαθέσει περισσότερα από 800 εκατομμύρια ευρώ έναντι αθετήσεων πληρωμών στη Ρωσία από το 2022 και έχει περικόψει το δανειακό της χαρτοφυλάκιο κατά τα δύο τρίτα. Ο διευθύνων σύμβουλος Andrea Orcel δήλωσε τον Μάιο ότι ο δανειστής θα συνεχίσει να κάνει ό,τι μπορεί στη χώρα και ότι συμμορφώνεται με τις κυρώσεις, αλλά ότι η τελική έξοδος θα είναι δύσκολο να εκτελεστεί.

Οι ακροάσεις σχετικά με την αξίωση της εταιρείας Gazprom κατά της UniCredit έχουν ανασταλεί επειδή τα μέρη έχουν νέα δίκη στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με το ρωσικό δικαστήριο.

Το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών και το γραφείο του πρωθυπουργού δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα για σχολιασμό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή