Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και η TikTok ζήτησαν από ένα αμερικανικό εφετείο να ορίσει ένα fast-track χρονοδιάγραμμα για την εξέταση των νομικών προσφυγών κατά του νέου νόμου που απαιτεί από την ByteDance με έδρα την Κίνα να εκποιήσει τα αμερικανικά περιουσιακά στοιχεία της TikTok έως τις 19 Ιανουαρίου, αλλιώς θα βρεθεί αντιμέτωπη με απαγόρευση.

Η TikTok, η ByteDance και μια ομάδα δημιουργών περιεχομένου της TikTok ενώθηκαν με το Υπουργείο Δικαιοσύνης ζητώντας από το Εφετείο της Περιφέρειας της Κολούμπια των ΗΠΑ να αποφανθεί έως τις 6 Δεκεμβρίου, ώστε να είναι σε θέση να ζητήσουν επανεξέταση από το Ανώτατο Δικαστήριο, εάν χρειαστεί, πριν από την τελική προθεσμία των ΗΠΑ.

Πώς το TikTok απειλεί την ηγεμονία του Youtube

TikTokers υπέρ του TikTok

Την Τρίτη, μια ομάδα δημιουργών του TikTok κατέθεσε αγωγή για να μπλοκάρει τον νόμο που θα μπορούσε να απαγορεύσει την εφαρμογή που χρησιμοποιείται από 170 εκατομμύρια Αμερικανούς, λέγοντας ότι έχει “βαθιά επίδραση στην αμερικανική ζωή”.

Την περασμένη εβδομάδα, το TikTok και η μητρική εταιρεία ByteDance κατέθεσαν παρόμοια αγωγή, υποστηρίζοντας ότι ο νόμος παραβιάζει το αμερικανικό Σύνταγμα, μεταξύ των οποίων η παραβίαση της πρώτης τροπολογίας για την προστασία της ελευθερίας του λόγου.

“Υπό το πρίσμα του μεγάλου αριθμού χρηστών της πλατφόρμας TikTok, το ευρύ κοινό έχει σημαντικό ενδιαφέρον για την ταχεία διευθέτηση αυτού του θέματος”, δήλωσαν το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και οι αιτούντες της TikTok.

Η TikTok δήλωσε ότι με ένα γρήγορο χρονοδιάγραμμα η νομική αμφισβήτηση μπορεί να επιλυθεί χωρίς να χρειαστεί να ζητήσει επείγοντα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα.

Ο νόμος, που υπογράφηκε από τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στις 24 Απριλίου, δίνει στην ByteDance προθεσμία μέχρι τις 19 Ιανουαρίου για να πουλήσει το TikTok ή να βρεθεί αντιμέτωπη με απαγόρευση. Ο Λευκός Οίκος λέει ότι θέλει να δει την ιδιοκτησία να φεύγει από την Κίνα για λόγους εθνικής ασφάλειας, αλλά όχι την απαγόρευση του TikTok.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα το Υπουργείο Δικαιοσύνης δήλωσε ότι ο νόμος για το TikTok “αντιμετωπίζει κρίσιμες ανησυχίες εθνικής ασφάλειας με τρόπο που συνάδει με την Πρώτη Τροπολογία και άλλους συνταγματικούς περιορισμούς”.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή