Ανακοινώθηκε την Παρασκευή απο το γαλλικό όμιλο Bolloré η κατασκευή ενός μεγάλου εργοστασίου μπαταριών στην Αλσατία.  Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια επίσκεψης του υπουργού Οικονομίας Μπρούνο Λε Μέρ στο εργοστάσιο Blue Solutions στο Ergué-Gabéric, στο Φινιστέρ στη βορειοδυτική Γαλλία.

Το νέο gigafactory θα κατασκευαστεί στη μητροπολιτική περιοχή της Μυλούζ και η Blue Solutions ανακοινωσε ότι «στοχεύει στη δημιουργία 1.500 θέσεων εργασίας έως το 2032, με συνολική επένδυση άνω των 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ».

Honda: Αυξάνει τις επενδύσεις στην ηλεκτροκίνηση στα 65 δισ. δολάρια μέχρι το 2030

Η ετήσια δυναμικότητα του εργοστασίου θα πρέπει να φτάσει τις 25 γιγαβατώρες, ένα μέγεθος «που ισοδυναμεί με 250.000 οχήματα».

Κατά την επίσκεψή του την Παρασκευή, ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας ανέφερε επίσης ότι το εργοστάσιο Ergué-Gabéric θα φιλοξενήσει «προηγμένες» δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης από το 2026 καθώς και μια πρώτη «πιλοτική γραμμή», με 230 θέσεις εργασίας.

«Είναι ένα πολύ ισχυρό σύμβολο αυτής της γαλλικής επανεκβιομηχάνισης που βρίσκεται σε εξέλιξη», δήλωσε ο Μπρούνο Λε Μέρ. Συνολικά, σε έναν κλάδο που δεν υπήρχε πριν από πέντε χρόνια, θα δημιουργήσουμε 20.000 βιομηχανικές θέσεις εργασίας μέσα σε δέκα χρόνια. »

Δημόσια ενίσχυση

Οι μπαταρίες της Blue Solutions, που ονομάζονται τέταρτης γενιάς, είναι συμπαγείς μπαταρίες «Λιθίου-Μέταλλου» που υποτίθεται ότι προσφέρουν 40% επιπλέον αυτονομία «σε σύγκριση με τις μέγιστες χωρητικότητες που προβλέπονται επί του παρόντος στις μπαταρίες ιόντων λιθίου», διευκρίνισε η εταιρεία στο δελτίο τύπου της.

«Είμαστε οι μόνοι στον κόσμο που έχουμε βιομηχανοποιήσει» την παραγωγή μπαταριών στερεάς κατάστασης «Λίθιο-Μέταλλο», υπογράμμισε αυτή την Παρασκευή ο Συρίλ Μπολορέ (Cyrille Bolloré), Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Bolloré.

Η περιοχή της Βρετάνης και η κοινότητα οικισμών Quimper Bretagne Ouest θα συνεισφέρουν «13 έως 14 εκατομμύρια ευρώ», διευκρίνισε ο πρόεδρος της περιοχής Loïg Chesnais-Girard.

Το υπουργείο Οικονομίας και η περιφέρεια της Αλσατίας δεν ήθελαν να κοινοποιήσουν το ποσό της δημόσιας ενίσχυσης για το έργο του ομίλου Bolloré, αναφέρει η οικονομική εφημερίδα Les Echos.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green