Σε προχωρημένες συζητήσει για την αγορά της εταιρείας υπηρεσιών βιντεοπαιχνιδιών Keywords Studios, με έδρα το Δουβλίνο, βρίσκεται ο ευρωπαϊκός όμιλος ιδιωτικών μετοχών EQT. Το τίμημα της αγοράς ανέρχεται σε 2,2 δισεκατομμύρια λίρες (2,79 δισεκατομμύρια δολάρια), όπως αναγράφεται στην κοινή ανακοίνωση των εταιρειών.

Η EQT διαπραγματεύεται την προσφορά μετρητών 25,50 λιρών ανά μετοχή της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου Keywords, ανέφερε η δήλωση. Αυτή η προσφορά αντιπροσωπεύει ένα premium περίπου 73% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της μετοχής της Keywords την Παρασκευή. Η μετοχή έκλεισε στις 14,70 λίρες.

Σουηδία: Οι Σουηδοί μεγιστάνες πίσω από τον ευρωπαϊκό γίγαντα ιδιωτικών συμμετοχών EQT

Η EQT είχε κάνει στο παρελθόν τέσσερις αυτόκλητες προτάσεις στην εταιρεία, οι οποίες απορρίφθηκαν όλες από το διοικητικό συμβούλιο της Keywords, ανέφερε η δήλωση. Η τρέχουσα προσφορά αντιπροσωπεύει σημαντική αύξηση σε σχέση με την αρχική πρόταση.

Μετά από προσεκτική αξιολόγηση με τους οικονομικούς συμβούλους του, το συμβούλιο της Keywords κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «θα ήταν πρόθυμο να προτείνει» την πρόταση στους μετόχους της εταιρείας, ανέφερε η δήλωση.

Σύμφωνα με τους κανόνες εξαγοράς της Βρετανίας, η EQT έχει προθεσμία έως τις 15 Ιουνίου είτε να κάνει μια σταθερή προσφορά είτε να αποχωρήσει.

Η Keywords Studios ιδρύθηκε το 1998 και είναι ένας παγκόσμιος πάροχος δημιουργικών και τεχνολογικών λύσεων για τις βιομηχανίες βιντεοπαιχνιδιών και ψυχαγωγίας και τώρα διαθέτει πάνω από 70 εγκαταστάσεις σε 26 χώρες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή