Ένα νέο σχέδιο που θα μειώσει κατά 20% τις κεφαλαιακές απαιτήσεις των μεγάλων αμερικανικών τραπεζών επεξεργάζονται η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και δύο άλλες ρυθμιστικές αρχές, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal. H  κίνηση έρχεται μετά από πίεση των CEOs του κλάδου όπως  ο Τζείμι Ντίμον, της JPMorgan Chase’s

Η Federal Reserve , η Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) και το Office of the Controller of the Currency (OCC)  δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα του Reuters για σχολιασμό. Οι τρεις ρυθμιστικές αρχές των τραπεζών, υπό την ηγεσία της Fed, παρουσίασαν τον Ιούλιο του περασμένου έτους πρόταση για την αναθεώρηση του τρόπου με τον οποίο οι τράπεζες με περιουσιακά στοιχεία που ξεπερνάνε τα 100 δισεκατομμύρια δολαρία υπολογίζουν τα μετρητά που πρέπει να διαθέσουν για να απορροφήσουν πιθανές ζημίες.

Ντίμον: Kαμπανάκι για το αμερικανικό έλλειμμα – Τι είπε για την Κίνα

Ανώτατοι αξιωματούχοι και από τους τρεις οργανισμούς που εμπλέκονται στους εκκρεμείς κανόνες κεφαλαίου, FED, FDI και OCC εξακολουθούν να συζητούν ουσιαστικές και τεχνικές αναθεωρήσεις και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα επιτευχθεί συμφωνία, ανέφερε η WSJ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή