Σύγχυση έχει προκαλέσει μια θολή εικόνα της Σελήνης  που τραβήχτηκε από το τηλεσκόπιο James Webb της NASA στα τέλη του 2022. Όπως θα διαπιστώσετε, η θολωμένη φωτογραφία του φυσικού δορυφόρου του ηλιακού συστήματος θυμίζει πάρα πολύ τον πλανήτη Γη.

NASA: Εντυπωσιακή προσομοίωση δείχνει πώς θα ήταν εάν πέφταμε σε μία μαύρη τρύπα

Η εν λόγω εικόνα τις τελευταίες ημέρες κάνει τον γύρο του διαδικτύου με αρκετούς να δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι μιλάμε πράγματι για τη Σελήνη. Μάλιστα πολλοί παρακαλούσαν τη NASA «να αφαιρέσει τη θολούρα για να δουν μια άλλη Γη» και πολλοί άλλοι αστειεύονταν με το γεγονός ότι εκεί έξω υπάρχει πλανήτης που μοιάζει με τη Γη.

Όχι, πρόκειται για τον Τιτάνα, το μεγαλύτερο φεγγάρι του Κρόνου που βρίσκεται πολύ μακριά από εμάς και ενώ δεν είναι μια άλλη Γη, η NASA εξήγησε ότι έχει κάποια αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά που μόνο αυτός και ο πλανήτης μας μοιράζονται σε αυτό το ηλιακό σύστημα που αποκαλούμε σπίτι.

Η NASA δήλωσε: «Ο Τιτάνας είναι μοναδικός στο ηλιακό σύστημα. Είναι το μόνο πλανητικό σώμα εκτός από τη Γη που έχει ποτάμια, λίμνες και θάλασσες. Αντί για νερό, αποτελούνται από «υδρογονάνθρακες», μόρια όπως το αιθάνιο και το μεθάνιο.

«Τα δύο σύννεφα που είδε το James Webb επιβεβαιώνουν τις μακροχρόνιες προβλέψεις ότι τα σύννεφα σχηματίζονται στο βόρειο ημισφαίριο κατά τη διάρκεια του ύστερου καλοκαιριού του Τιτάνα, όταν ο Ήλιος θερμαίνει την επιφάνειά του. Οι επακόλουθες παρατηρήσεις από το παρατηρητήριο Keck αποκάλυψαν επίσης σύννεφα, επιβεβαιώνοντας τα εποχικά καιρικά πρότυπα».

Η υπέρυθρη όραση του διαστημικού τηλεσκοπίου James Webb κατέστησε δυνατή την καλύτερη δυνατή ματιά στον Τιτάνα, ακόμη και αν αυτή είναι απίστευτα θολή.

Πηγή:in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή