Ουκρανικά drones πραγματοποίησαν επιθέσεις στη νότια Ρωσία το πρωί της Κυριακής, αναγκάζοντας ένα διυλιστήριο στο Κρασνοντάρ να σταματήσει τη λειτουργία του.

Έξι μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν τις εγκαταστάσεις του Σλαβιάνσκ (πόλη που βρίσκεται στην περιοχή Κρασνοντάρ του ρωσικού νότου) κατά τη διάρκεια της νύχτας, χωρίς να αναφερθούν θύματα, ανέφερε η τοπική διοίκηση σε δήλωση στον ιστότοπό της.

Άλλα 2 δισ. βοήθειας από ΗΠΑ σε Ουκρανία για τη στρατιωτική βιομηχανία της

Επικρίνουν τα χτυπήματα εντός της ρωσικής επικράτειας οι ΗΠΑ

Το διυλιστήριο σταμάτησε τις εργασίες του για να διενεργήσει ελέγχους και δεν είναι ακόμη σαφές πότε μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργία του, ανέφερε το RBC, επικαλούμενο τον επικεφαλής ασφαλείας της Slavyansk-Eko, του φορέα εκμετάλλευσης του διυλιστηρίου.

Το διυλιστήριο, το οποίο επεξεργάζεται 4 εκατ. τόνους αργού ετησίως, ή περίπου 80.000 βαρέλια την ημέρα, ήταν ήδη στόχος επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε ότι κατέρριψε 61 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και εννέα πυραύλους ATACMS κατά τη διάρκεια της νύχτας, με στόχο κυρίως την περιοχή του Κρασνοντάρ.

Οι ΗΠΑ έχουν επικρίνει τα χτυπήματα της Ουκρανίας στα ρωσικά διυλιστήρια σημειώνοντας ότι δημιουργούν κίνδυνο για τις τιμές του αργού πετρελαίου και κάλεσαν το Κίεβο να επικεντρωθεί σε στρατιωτικούς στόχους αντ’ αυτού.

“Αυτές οι επιθέσεις θα μπορούσαν να έχουν αντίκτυπο στην παγκόσμια ενεργειακή κατάσταση”, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν σε ακρόαση επιτροπής της Γερουσίας. “Η Ουκρανία εξυπηρετείται καλύτερα αν κυνηγήσει τακτικούς και επιχειρησιακούς στόχους που μπορούν να επηρεάσουν άμεσα την τρέχουσα μάχη”.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμα φορά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας
Επικαιρότητα |

Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν ξανά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

«Η έκθεση της Scope υπογραμμίζει μεταξύ άλλων την ταχεία μείωση του δημόσιου χρέους, την επίτευξη ισχυρών πλεονασμάτων, τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων» είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος