Ανησυχία επικρατεί στη Σαουδική Αραβία, καθώς ο βασιλιάς της χώρας, Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ θα υποβληθεί σήμερα, Κυριακή σε ιατρικές εξετάσεις λόγω υψηλού πυρετού και πόνων στις αρθρώσεις.

Όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA, επικαλούμενο ανακοίνωση του βασιλικού δικαστηρίου της Σαουδικής Αραβίας, δηλαδή του ανώτατου εκτελεστικού γραφείου του βασιλιά, οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στις Βασιλικές Κλινικές εντός του βασιλικού παλατιού Αλσαλάμ στην Τζέντα.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Βασιλικό Δικαστήριο αναφέρεται: «Αποφασίστηκε ότι, ο βασιλιάς Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ, θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις στις Βασιλικές Κλινικές στο Βασιλικό Παλάτι Αλσαλάμ στην Τζέντα την Κυριακή, 19 Μαΐου 2024».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι τα συμπτώματα του βασιλιά περιλαμβάνουν υψηλό πυρετό και ενοχλήσεις στις αρθρώσεις.

Σύμφωνα με το βασιλικό δικαστήριο, «η θεραπευτική ιατρική ομάδα αποφάσισε να πραγματοποιήσει ορισμένες εξετάσεις για τη διάγνωση της κατάστασης της υγείας και την παρακολούθηση της ευεξίας του».

Οι φορές που εισήχθη στο νοσοκομείο

Ο 88χρονος βασιλιάς Σαλμάν που βρίσκεται στην εξουσία από το 2015 εισήλθε τελευταία φορά στο νοσοκομείο στις 24 Απριλίου, όπου σύμφωνα με το Reuters, αποχώρησε από το ειδικό νοσοκομείο «Βασιλιάς Φαϊζάλ» στην Τζέντα, αφού ολοκλήρωσε «έναν έλεγχο ρουτίνας». Ο βασιλιάς είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο νωρίτερα την ίδια ημέρα.

Προηγουμένως ο 88χρονος μονάρχης είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο τον Μάιο του 2022 για κολονοσκόπηση και ιατρικές εξετάσεις, ενώ το 2020 υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στη χοληδόχο κύστη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμα φορά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας
Επικαιρότητα |

Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν ξανά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

«Η έκθεση της Scope υπογραμμίζει μεταξύ άλλων την ταχεία μείωση του δημόσιου χρέους, την επίτευξη ισχυρών πλεονασμάτων, τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων» είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος