Έτοιμη να πετάξει ακόμη πιο μακριά στην νέα 25ετία της ζωής της, είναι η Aegean. Οι κατευθυντήριες «οδηγίες» του προέδρου της Ευτυχή Βασιλάκη είναι καθαρές και στηρίζονται στις αξίες, και την πλούσια εμπειρία της πρώτης γενιάς των ανθρώπων της που την ανέδειξαν ως τον εθνικό αερομεταφορέα και έναν από τους ισχυρότερους περιφερειακούς «παίχτες» της ευρωπαικής αεροπορικής βιομηχανίας.

«Με μεγάλη χαρά αλλά και υπερηφάνεια γιορτάζουμε 25 χρόνια από τότε που η AEGEAN ξεκίνησε το ταξίδι της στους αιθέρες. Ένα ταξίδι που χαρακτηρίζεται από πάθος και προσπάθεια για εξυπηρέτηση, καινοτομία και αριστεία στην αεροπορία» σημειώνει ο πρόεδρος της εταιρείας, Ευτύχης Βασιλάκης στο editorial του διμηνιαίου περιοδικού της Aegean «Blue» και προσθέτει ότι «οι αξίες μας είναι σταθερές και διαχρονικές, η εξέλιξη και η μετάφρασή τους, όμως, σε νέα δυναμική είναι η πρόκληση της δεύτερης γενιάς της ομάδας μας».

Aegean: Με αυξημένες διαθέσιμες θέσεις και πληρότητες υποδέχεται τη νεά θερινή σεζόν

Νέες πιο μακρινές αγορές, ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού και της εθνικής οικονομίας, βιώσιμη ανάπτυξη, ενδυνάμωση της αριστείας και καινοτομίας στην εξυπηρέτηση, νέες προοπτικές για τους ανθρώπους της Aegean, συνθέτουν τον αεροδιάδρομο στον οποίο θα κινείται η Aegean τις επόμενες δεκαετίες, σύμφωνα με το μήνυμα του κ. Βασιλάκη.

Το πολύπλευρό και φιλόδοξο πλάνο έχει ήδη χαραχτεί από την διοίκηση της και υλοποιείται με επιτυχία.

Νέοι μακρινοί προορισμοί

-Η Aegean προετοιμάζεται να πετάξει σε νέους πιο μακρινούς ουρανούς με την παραγγελία τεσσάρων αεροσκαφών Α321neo LR, που μπορούν να καλύψουν πλέον αποστάσεις έως και 7,5 ωρών από την Ελλάδα (περιοχή του Κόλπου, Ινδία, Κεντρική Αφρική) και θα προσφέρουν ένα νέο επίπεδο άνεσης και εξυπηρέτησης στους μακρινούς εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης προορισμούς.

Προστιθέμενη αξία στην οικονομία

– Τον επόμενο μήνα ολοκληρώνεται  η μετεγκατάστασή της στην καινούργια της τεχνική βάση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», που προσφέρει ήδη βαριές συντηρήσεις και προς τρίτους . Είναι μία επένδυση που θα φέρει προστιθέμενη αξία στη χώρα καθώς θα υλοποιεί  εργασίες που έως τώρα πραγματοποιούνταν στο εξωτερικό . Ήδη έχει ολοκληρώσει ορισμένους  ελέγχους βαριάς συντήρησης, εργασίες που θα πολλαπλασιαστούν τα επόμενα χρόνια.

Παράλληλα αναπτύσσει το εκπαιδευτικό κέντρο έχοντας εγκαταστήσει τέσσερις προσομοιωτές που εκπαιδεύουν όχι μόνο τους πιλότους και τα πληρώματα της Aegean αλλά και άλλων εταιρειών. Η ανάπτυξη αυτών των δραστηριοτήτων δεν είναι προσφορά μόνο προς την Aegean αλλά και την ελληνική οικονομία σύμφωνα με την διοίκηση της.

Πρεσβευτής του ελληνικού τουρισμού

-Η Aegean παραμένει σταθερή στην προώθηση των λιγότερο γνωστών ελληνικών προορισμών, αλλά και των τοπικών προϊόντων, «ως τίμιος πρεσβευτής τόσο της γνωστής και δημοφιλούς, όσο και της ακόμη άγνωστης Ελλάδας» σημειώνει ο κ. Βασιλάκης και προσθέτει ότι «είμαστε υπερήφανοι που η ανάπτυξή μας συμβάλλει στην ανάπτυξη και στο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Ελλάδας. Είμαστε διπλά υπερήφανοι που ενεργούμε ως πρεσβευτές του ελληνικού πολιτισμού». Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2023 η Aegean δημιούργησε το μεγαλύτερο δίκτυο προορισμών στην ιστορία της. Αξιοποιώντας τον νέας τεχνολογίας στόλο και τις συνεχείς προσθήκες νέων αεροσκαφών, συμπεριέλαβε περισσότερους από 20 νέους προορισμούς τόσο τη θερινή όσο και την χειμερινή περίοδο. Η Aegean  συνέδεσε, την Ελλάδα και την Ευρώπη με τις μεγαλύτερες αραβικές χώρες της Μέσης Ανατολής, υπερδιπλασιάζοντας τις διαθέσιμες θέσεις στις πτήσεις της από και προς τη Σαουδική Αραβία. Πρόσθεσε στο δίκτυό της δύο νέους προορισμούς, Ντουμπάι και Νταμάμ, ενώ στο εσωτερικό δυναμική ήταν η ανάκαμψη μικρότερων περιφερειακών  προορισμών όπως π.χ. η Σητεία, η Σκύρος, η Νάξος, η Λήμνος, ενώ ενισχύθηκαν  παράλληλα συνδέσεις με ανερχόμενους εσωτερικούς προορισμούς, όπως η Καλαμάτα.

Το 2024 ο στόχος είναι η εταιρεία να επενδύσει περαιτέρω,  σε κρίσιμα δρομολόγια προς Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στο θερινό πρόγραμμα για το θα προσθέσει ακόμη τρεις προορισμούς σε Σαράγεβο, Βίλνιους και Παλέρμο αναπτύσσοντας περαιτέρω το δίκτυό της, το οποίο περιλαμβάνει 47 χώρες και 155 προορισμούς.

-Δεσμευμένη στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης η Aegean πραγματοποιεί ακόμα ένα σημαντικό βήμα για περισσότερο περιβαλλοντικά βιώσιμες μεταφορές και επεκτείνει το πρόγραμμα χρήσης Βιώσιμων Αεροπορικών Καυσίμων (SAF) σε συνεργασία με την Shell, μέσω της ελληνικής κοινοπραξίας με τις εταιρείες Motor Oil, Shell και MOH Aviation. Το 2023 σημειώθηκε μείωση CO2 κατά 12% ανά χιλιομετρική θέση σε σχέση με το 2019.

Περισσότερο από όλα, όμως, η διοίκηση της Aegean είναι υπερήφανη «για την εξαιρετική εξέλιξη των δυνατοτήτων και των προοπτικών που ανοίγονται για τους ανθρώπους μας» σημειώνει ο κ. Βασιλάκης και απευθύνει πρόσκληση-πρόκληση στα στελέχη της εταιρείας τονίζοντας ότι «η νέα, δεύτερη γενιά της AEGEAN» θα πρέπει «να βρει και να δώσει το δικό της στίγμα καινοτομίας και κατεύθυνσης για την εταιρεία, και για τους ίδιους, στη δεύτερή μας 25ετία».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Παπαδόγλου (Nexi Ελλάδος): Μεταρρυθμίσεις και κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων και ταλέντων
Επιχειρήσεις |

Παπαδόγλου (Nexi Ελλάδος): Μεταρρυθμίσεις και κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων και ταλέντων

«Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να δίνουν στην αγορά την ευκαιρία να "αναπνέει" προκειμένου να αναπτύσσεται σταθερά», ανέφερε ο Νίκος Παπαδόγλου στο 28th Annual Economist Government Roundtable