Θετικά κινήθηκαν ως επί το πλείστον σήμερα οι ασιατικές αγορές, ακολουθώντας τα κέρδη της Wall Street, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα κρίσιμα οικονομικά στοιχεία από όλη την περιοχή αυτή την εβδομάδα.

Την ίδια ώρα, η Κίνα διατήρησε αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια δανείων ενός και πέντε ετών στο 3,45% και 3,95%, αντίστοιχα, αφού υιοθέτησε μέτρα και για να τονώσει την αγορά ακινήτων της. Το πενταετές LPR είναι το επιτόκιο αναφοράς για στεγαστικά δάνεια.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 0,51% μετά την ανακοίνωση, ενώ ο δείκτης CSI300 της ηπειρωτικής Κίνας κέρδισε 0,42%. Ο S&P/ASX 200 Αυστραλίας ενισχύθηκε κατά 0,59%.

Το βλέμμα στα μάκρο

Οι επενδυτές αναμένουν στοιχεία για το εμπόριο, τον πληθωρισμό και την επιχειρηματική δραστηριότητα από την Ιαπωνία αργότερα αυτή την εβδομάδα, ενώ η Σιγκαπούρη θα δημοσιεύσει τα στοιχεία για τον πληθωρισμό Απριλίου και τα τελικά στοιχεία για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν πρώτου τριμήνου.

Ο Ιαπωνικός Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 1,5%, ενώ ο Topix ευρείας βάσης κέρδισε 1,21%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 1,09%, αλλά ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq διολίσθησε 1,02%. Η κεντρική τράπεζα της χώρας θα ανακοινώσει την απόφασή της για τα επιτόκια την Πέμπτη.

Σε επίπεδο τίτλων οι μετοχές των ομίλων ακινήτων στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησαν, διορθώνοντας μετά το ράλι της προηγούμενης εβδομάδας. Οι Logan Group και Cifi Holdings σημείωσαν πτώση 6,02% και 5,56%, αντίστοιχα. Ο Όμιλος Longfor υποχώρησε 4,82%, ενώ η China Vanke υποχώρησε περίπου 2%. Ο δείκτης Hang Seng Mainland Property Inching σημείωσε πτώση 1,68%.

Από την άλλη, θετικά επέδρασε το γεγονός ότι η AstraZeneca ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει μια μονάδα παραγωγής 1,5 δις. δολαρίων στη Σιγκαπούρη για φάρμακα αντισωμάτων (ADC).

Με την υποστήριξη του Συμβουλίου Οικονομικής Ανάπτυξης της Σιγκαπούρης (EDB), αυτή η νέα εγκατάσταση θα είναι το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής ADC κάθετης παραγωγής της AstraZeneca. Θα περιλαμβάνει κάθε στάδιο της διαδικασίας παραγωγής σε εμπορική κλίμακα. Η κατασκευή της εγκατάστασης έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει μέχρι το τέλος του 2024, με στόχο την πλήρη λειτουργική ικανότητα έως το 2029.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές