Με μικτά πρόσημα έκλεισε τελικά η Wall Street, με τον Dow Jones να χάνει και πάλι τις 40.000 μονάδες, σε αντίθεση με τον Nasdaq, ο οποίος έλαβε σημαντικές στηρίξεις από την Nvidia.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε πτώση 0,49% στις 40.807 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,09% στις 5.308 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,65% στις 16.794 μονάδες.

Το Λονδίνο παραμένει ο βασιλιάς των χρηματιστηριακών συναλλαγών

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, η μετοχή της Apple έχασε περίπου 1% αφού το Reuters ανέφερε ότι ο τεχνολογικός γίγαντας εφαρμόζει επιθετικές εκπτώσεις στα iPhone στην αγορά της Κίνας.

Οι μετοχές της JPMorgan υποχώρησαν περισσότερο από 3% καθώς ο Διευθύνων Σύμβουλος Jamie Dimon σηματοδότησε κατά τη διάρκεια του ετήσιου investor day της τράπεζας ότι η συνταξιοδότησή του μπορεί να είναι νωρίτερα από ό,τι είχε αναφερθεί προηγουμένως.

Από την άλλη, η Micron Technology κέρδισε 2,3%, αφού η Morgan Stanley αναβάθμισε την εταιρεία ημιαγωγών σε equal weight από underweight προηγουμένως.

Αυτό το ράλι της αγοράς θα πρέπει να συνεχιστεί τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, σύμφωνα με τον Tom Lee, επικεφαλής έρευνας της Fundstrat Global Advisors, ο οποίος βλέπει να μην επιβεβαιώνεται το «sell in May», δηλαδή οι πωλήσεις και ο φόβος του Μαΐου. Η άνοδος θα συνεχιστεί, πρόσθεσε.

Άλλωστε, αυτή η εβδομάδα αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, ειδικά στον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης, ο οποίος πρόκειται να κλέψει τα φώτα της δημοσιότητας. Εκτός από τα αποτελέσματα που αναμένονται, ειδικά από την Nvidia, η προσοχή θα εστιάσει στη εκδήλωση Microsoft Build από την Τρίτη έως την Πέμπτη.

Οι μετοχές της Nvidia κέρδισαν σήμερα περισσότερο από 2,7%, καθώς αρκετοί αναλυτές υπογράμμισαν την εξέχουσα θέση της εταιρείας στην αγορά. Οι περισσότεροι αναλυτές επίσης την τιμή στόχο για τον κατασκευαστή chip πριν από την ανακοίνωση των κερδών της, υποδηλώνοντας ότι οι μετοχές θα μπορούσαν να κερδίσουν έως και 30% από τα τρέχοντα επίπεδά τους.

Η μετοχή αυξήθηκε σχεδόν κατά 91% μόνο το 2024 και είναι 202,3% υψηλότερη τους τελευταίους 12 μήνες. Η κεφαλαιοποίηση της Nvidia είναι τώρα η τρίτη μεγαλύτερη στον S&P 500 με 2,3 τρισ. δολάρια.

«Συνολικά, αναμένουμε ότι αυτά τα γεγονότα/κέρδη θα ενισχύσουν την ορατότητα των δυνατοτήτων της τεχνητής νοημοσύνης και των σχετικών δαπανών. Και ως συνέπεια, θα είναι συνολικά θετικό για τις μετοχές τεχνολογίας και την ευρύτερη αγορά», πρόσθεσε ο Lee.

Στο μεταξύ, η υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών Janet Yellen δήλωσε ότι η κυβέρνηση Biden είναι κατά του παγκόσμιου φόρου στους δισεκατομμυριούχους. Ο φόρος 2% σε περίπου 3.000 δισεκατομμυριούχους προτάθηκε για πρώτη φορά από τη Βραζιλία τον Φεβρουάριο και έκτοτε έχει εγκριθεί από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία και τη Νότια Αφρική.

“Πιστεύουμε στην προοδευτική φορολογία. Αλλά η ιδέα μιας κοινής παγκόσμιας ρύθμισης για τη φορολόγηση των δισεκατομμυριούχων με τα έσοδα να αναδιανέμονται με κάποιο τρόπο δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Αυτό είναι κάτι στο οποίο δεν μπορούμε να υπογράψουμε”, είπε η Yellen στη Wall Street Journal.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street