Αυξήθηκε η χρηματοδότηση σε Crypto startup  για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο φτάνοντας τα 2,4 δισ. δολάρια τους πρώτους τρεις μήνες του 2024, σύμφωνα με τα στοιχεία του Pitchbook, καθώς οι προσδοκίες για χαμηλότερα επιτόκια και το ντεμπούτο του πρώτου ETF για bitcoin στις ΗΠΑ άνοιξαν την όρεξη των επενδυτών.

Τα κεφάλαια κατανεμήθηκαν σε 518 συμφωνίες και αυξήθηκαν κατά 40,3% από το προηγούμενο τρίμηνο. Οι επενδύσεις επιχειρηματικών κεφαλαίων παγκοσμίως μειώθηκαν σε χαμηλό σχεδόν πέντε ετών την ίδια περίοδο.

JPMorgan: Το κόστος εξόρυξης Bitcoin πέφτει στα 45.000 $ – Τι βλέπει για τις τιμές

Ωστόσο τα στοιχήματα των επενδυτών σε νεοφυείς επιχειρήσεις ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων έχουν διολισθήσει από την κορύφωση των 10 δισ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του 2022. Η υποχώρηση οφείλεται στις οικονομικές ανησυχίες και το λουκέτο σε βασικούς παίχτες της αγοράς.

Η έγκριση των ETF bitcoin από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, θεωρείται ορόσημο που ενίσχυσε τη νομιμότητα της κατηγορίας περιουσιακών στοιχείων και βοήθησε να φτάσει το bitcoin στο υψηλό ρεκόρ των 73.803 δολαρίων τον Μάρτιο.

«Η ανάκαμψη των token που διαπραγματεύονται και η ενίσχυση της θεσμικής υιοθέτησης θα οδηγήσει σε αύξηση της χρηματοδότησης Venture Capital» εξηγεί στο Reuters ο αναλυτής του Pitchbook, Robert Le. Οι νεοφυείς επιχειρήσεις που επικεντρώθηκαν στην κατασκευή υποδομών για τεχνολογία κρυπτογράφησης και blockchain πρωτοστάτησαν στη χρηματοδότηση κατά τη διάρκεια του τριμήνου. Η μεγαλύτερη συμφωνία αφορά την αποκεντρωμένη πλατφόρμα cloud Together AI, η οποία συγκέντρωσε 106 εκατ. δολάρια στον πρώτο στάδιο γύρου με επικεφαλής την Salesforce Ventures που αποτίμησε την εταιρεία στα 1,1 δισ. δολάρια.

«Οι επενδυτικοί γύροι έχουν γίνει ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί, ειδικά στα αρχικά στάδια» εξηγεί ο Le Pitchbook. «Αυτό επιδεινώνεται από το γεγονός ότι οι συμφωνίες πρώιμου σταδίου κερδίζουν υψηλότερες αποτιμήσεις από τις συμφωνίες τελευταίου σταδίου, αλλά… θα δούμε αν αυτή η τάση θα διατηρηθεί στα επόμενα τρίμηνα.»

Ωστόσο, οι έξοδοι ήταν ακόμα χαμηλές. Ο Le αναμένει ότι οι συγχωνεύσεις θα αυξηθούν αργότερα αυτό το έτος, ιδιαίτερα μεταξύ των ανταλλακτηρίων κρυπτογράφησης, των θεματοφυλάκων και των παρόχων υποδομής καθώς η αγορά ωριμάζει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto