Οι πολύ πλούσιοι Ιάπωνες αναμένεται να συμβάλουν σε μια αύξηση της αξίας των περιουσιακών στοιχείων που επενδύουν κατά περισσότερο από 30% μέχρι το τέλος της δεκαετίας, καθώς τα νοικοκυριά με μεγάλη ρευστότητα θα επενδύουν περισσότερο στις αγορές, σύμφωνα με ανάλυση της Morgan Stanley, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Οι επενδύσεις από το συνδυασμένο σκέλος των υπερβολικά ευκατάστατων ατόμων και των «πολύ εύπορων» θα φθάσουν τα 906 τρισεκατομμύρια γιεν (5,8 τρισεκατομμύρια δολάρια) έως το 2030, από το σημερινό επίπεδο των περίπου 690 τρισεκατομμυρίων γιεν, έδειξε η έκθεση για τη μεταβολή του πλούτου της χώρας.

Ιαπωνία: Αν φοβάσαι να παραιτηθείς, ένας εκπρόσωπος θα το κάνει αυτό για σένα

Αυτό το σκηνικό παρέχει μια ευκαιρία πωλήσεων για τις χρηματοπιστωτικές εταιρείες της χώρας αξίας περίπου 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την έκθεση.

Οι τράπεζες και οι χρηματιστηριακές εταιρείες στην Ιαπωνία στρέφονται στη διαχείριση του πλούτου ως βασικό πυλώνα ανάπτυξης για το μέλλον, ακριβώς καθώς το ράλι στο χρηματιστήριο και το τέλος της πολιτικής αρνητικών επιτοκίων της Τράπεζας της Ιαπωνίας σηματοδοτούν ένα αναζωογονημένο ενδιαφέρον για τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας.

Οι νέοι εύποροι Ιάπωνες αναδείχθηκαν ως συγκεκριμένη πηγή δυνητικής ανάπτυξης.

«Καθώς αυτή η συγκεκριμένη κατηγορία αυξάνει τον πλούτο της και οι ανάγκες του χαρτοφυλακίου της γίνονται πιο περίπλοκες, πιστεύουμε ότι οι εισροές αμοιβαίων κεφαλαίων θα μπορούσαν να είναι σημαντικές μακροπρόθεσμα», έγραψε η ομάδα στρατηγικών και αναλυτών στην έκθεση της 16ης Μαΐου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή